Ventiler

Ventiler för ett bättre inomhusklimat

Vi har ett brett register av ventiler för fönster och vägg med eller utan bullerdämpning. Vi kan ventilation.

Ventiler
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 25-48 av 388

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Easy-Vent Flexi-Stål FB 510 mm
  Easy-Vent Flexi-Stål FB 510 mm Radiatordon för luftintag genom fönstersmygen, fungerar utmärkt att använda vid fönsterbyte. • Tyst och dragfri ventilation i äldre bostäder • Behövs ingen extra håltagning i fasadvägg • Kanal med integrerat galler döljs av fönsterblecket • Enkelt och snabbt montage, utan att radiator behöver demonteras • Effektiv ljudreduktion av buller från omgivningen • Observera att höjden på det nya fönstret måste minskas för att intagskanalen ska få plats under fönsterkarmen För att Flexi-Stål FB ska fungerar måste avståndet mellan vägg och radiator vara minst 25 mm och avståndet mellan fönsterbänks- eller radiatorkonsoler större än 445 mm för att donet ska få plats. Monteras i fönstersmygen, kanalen (med integrerat galler) döljs av fönsterblecket. OBS! Höjden på det nya fönstret måste minskas för att radiatordonet ska få plats. Passande intagskanal är följande: Standardsintagskanal är 435x23 se artikel 4619 och den ljuddämpande varianten är 435x33 se artikel 4622. Måtten på donet är 445x510 mm. Så här fungerar FLEXI-STÅL FB: Uteluft strömmar in under fönsterblecket och leds genom kanalen in i luftdonet monterat på väggen bakom radiatorn. Vid donets inlopp sitter ett filter som hindrar pollen och föroreningar att ta sig in med friskluften. Den renade luften strömmar in i donet och styrs därefter upp utmed radiatorns baksida. I kontakt med den varma radiatorytan förvärms luften effektivt innan den släpps ut i radiatorns överkant. Dragfritt och ljudlöst. Easy-Vent ROT bygger på naturliga fysikaliska principer. Luftdonets utformning skapar påtvingad konvektion utmed radiatorns yta. Detta kombinerat med stor temperaturdifferens mellan radiator och uteluft ger en mycket effektiv värmeöverföring. Som standard levereras donen med ett effektivt grundfilter av syntetiska fibrer. Vid byte av filter öppnas rensluckan enkelt och filtret byts ut. Flexi-Stål tillverkas i varmförzinkad stålplåt och är pulverlackerad i vit kulör RAL 9010. Kanalen i fasadväggen tillverkas i aluzinkplåt, ett åldersbeständigt material med mycket goda korrosionsegenskaper. Kanalerna är konstruerade för att hålla hela byggnadens livslängd och tål därför ständiga klimatväxlingar och UV-strålning. Flexi med kanal tillverkas i Sverige.
  1281,25 kr
 2. Fresh Intellivent P Black
  Fresh Intellivent P Black IntelliventTM den enda fläkt du behöver Fresh Intellivent är en helt ny typ av badrumsfläkt som sätter en helt ny standard för denna typ av produkt. Fläkten har funktionerna inbyggd som standard sedan väljer du som installatör vilka funktioner som ska användas. Fläkten finns i endast i en modell med fuktautomatik, timer, säkerhetsbrytare, kallrasskyddsfunktion, varvtalsreglering, stos m.m. Fuktautomatik För första gången kan vi nu introducera en helautomatisk fuktstyrning, vilket innebär att fläkten lär sig att enbart vara i bruk när den gör nytta. Den inbyggda "sniff" - funktionen innebär att fläkten hela tiden frågar sig själv om den gör nytta. Om fläkten kan sänka fukthalten i luften, startar den automatiskt. Denna "intelligens" styrs via en inbyggd mikroprocessor, som innehåller en helt nyutvecklad programvara, baserad flera års individuella tester i olika miljöer. Fläkten har dessutom två kapacitetslägen för fuktstyrningen, tyst (silent) eller maxläget. Inbyggd säkerhetsströmbrytare Fresh Intellivent har en inbyggd allpolig brytare som standard. Klarar ojämna underlag Fläkten klarar att monteras på ojämna underlag tack vare att propellern sitter i en flytande, skyddande konstruktion. Rensbarhet en självklarhet Med en swing-out funktion kan du enkelt rengöra och rensa kanalen. Självtest När fläkten ansluts till ström, utför den också ett självtest där alla styrpanelens LED-lampor testas, samt att motorns funktion provas. Bra för dig som installerar att se att allt fungerar. Tidsstyrning På styrpanelen kan man enkelt välja vilken eftergångstid du vill ha på tidsstyrningen; 5, 15 eller 30 minuter, beroende på vilken storlek du har på badrummet. Inbyggd varvtalsreglering Fresh Intellivent har en inbyggd varvtalsreglering som styr fläktens kapacitet när tidstyrningen är inkopplad. Vid kontinuerlig gång kan låta fläkten gå på ett lågt varvtal med mycket tyst gång. När fläkten sedan känner av fukt går den på den funktion och varvtal du valt då, silent eller max läget. Kallrasskyddsfunktion Vid risk för lufttryck mot ytterfasad låt fläkten gå på ett lågt varvtal för att förhindra kallras Vädringsfunktion Fresh Intellivent har en inbyggd funktion som innebär att om fläkten varit inaktiv under 16 timmar, kör den ett vädringsprogram under 60 minuter för att vädra ut och byta luften i badrummet. Energiförbrukning Genom att vi använder oss av en lågvoltsmotor har vi kunnat begränsa energiförbrukningen rejält. Fläkten drar enbart 5 watt, ungefär en tredjedel av vad konventionella badrumsfläktar använder sig av. Helt utanpåliggande montage eller stos Ø100 & 125 i samma fläkt Fresh Intellivent är konstruerad så att den kan monteras helt utanpåliggande om du inte väljer att montera någon stos. Fläkten levereras med två stosar Ø100 & 125. Tekniska data Spänning: 90-260 VAC, 50-60 Hz Effekt: 5W IP klassning : IP 44, dubbelisolerad Certifikat: S CE Garanti: 5 års garanti. Yttermått: 200x150 mm
  1868,75 kr
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 25-48 av 388

Sida
per sida
Sätt fallande sortering

Om ventiler

Ventilation genom fönster där man använder fönsterventiler (som också kallas spaltventil, karmventil eller springventil) är en vanligt teknisk lösning vid ombyggnad av ventilationssystem och i hus där ventilation tidigare saknats. Produkter för ventilation i fönster är prisvärda och enkla att montera. Man slipper dessutom kostsam håltagning i vägg. En fönsterventil monteras normalt i fönstrets överkant, antingen i båge eller karm, vanligen över en borrad hålrad. Vi har marknadens bredaste sortiment av fönsterventiler, både med och utan bullerdämpning.

Ventilation genom fönster och vägg

fönster ventilation

Vi ventilerar våra bostäder för att byta ut förorenad inomhusluft mot ren uteluft. Föroreningar inomhus kan komma ifrån matlagning, tvätt och bad men även byggnadsmaterial och inredning kan bidra till föroreningar. Det är också viktigt att syresätta inomhusluften, har du ingen fungerande ventilation har du inte heller ren/syresatt luft att andas och detta kan leda till problem med huvudvärk etc.

Grundprincipen för luftens rörelse bygger på att uteluft tillförs i vardagsrum och sovrum och förs vidare till kök och bad där luften lämnar bostaden genom frånluftventiler. Frånluften är mycket viktig för husets hälsa, då kontinuerlig frånluft skapar ett undertryck i bostaden vilket är viktigt för att undvika problem med fukt och mögel. Tips om ventilation och minsta frånluftsföde hittar du under "instruktioner" längst ned på hemsidan eller i sista kapitlet i vår katalog. 

En balanserad och ekonomisk ventilation kräver ett tätt hus. Otätheter skapar drag och ger i kombination med ventilationen ett för stort luftombyte som kostar både komfort och pengar. Detta är tydligast i ett hus med självdragssystem som ger mest luftombyte när det är som kallast ute och bostadens uppvärmningskostnader är störst.

 

Våra fönsterventiler:

 • Biobe fönsterventiler
 • Spaltex fönsterventiler
 • Junior fönsterventiler
 • Omega uteluftsdiffusor/spaltventil som finns i flera olika modeller
 • Prefond bulledämpande fönsterventiler
 • Fresh Al-dB ljuddämpande spaltventil
 • Ljudkanal 5 dB för extra bullerdämpning tillsammans med spaltventiler
 • LA Nischkanal för snygg bullerdämpning i nisch med luftinsläpp på rätt ställe.

Fresh väggventiler

Biobe

Förutom spaltventiler har vi även ett stort sortiment av Fresh väggventiler med tillbehör som filter och galler.

Fresh väggventiler finns i flera olika modeller med eller utan ljuddämpning. Ett antal bullerdämpande / ljudämpande fönsterventiler/spaltventiler och väggventiler finns i sortimentet.

Vi för också radiatorventiler till ROT-jobb och fönsterbyten, exempelvis Fresh Rotus och Easy-Vent ROT. För frånluft erbjuder vi produkter från Fläkt Woods.

Köp ventiler hos Leif Arvidsson

Handla proffsverktyg och tillbehör enkelt och bekvämt hos Leif Arvidsson. Inom ventiler hittar du produkter som ALX tilluftsskena. Dessutom har vi produkter som t.ex. Fönsterventiler och Borrmallar och borr.