Borrmallar och borr

Visa som Rutnät Listvy

24 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida

Om borrmallar och borr

Använd rätt borrmall och borr när du monterar fönsterventiler! Arbetet går snabbare, hålraden blir rakare och med rätt antal hål får du in den luftmängd som anges för respektive fönsterventil.

Om du använder mall när du ska montera en fönsterventil går arbetet fortare samtidigt som resultatet blir bättre. Dessutom finns det ingen risk för att du förstör fönstret genom att borra fel. Med en mall får du möjlighet att borra en helt rak hålrad som blir lika rak på båda sidor samtidigt som du får det antal hål som krävs för att respektive ventil ska ge rätt luftflöde, vilket är mycket svårt om man borrar på frihand. Ett bra och enkelt tips är att tvinga fast en läkt på fönstrets utsida innan du borrar så att borret inte orsakar flisor. Tejpa gärna fast ventilens kartong under mallen innan du börjar så hamnar det mesta av spånet i den istället för på golvet.

Var noga med att välja rätt typ av borr. I träfönster rekommenderar vi ett träspiralborr med skruvspets. Skruvspetsen hjälper dig igenom och arbetet går lättare samtidigt som ett spiralborr spånar ur bättre än ett vanligt snabbstålsborr. Ibland kan det förekomma övertryck i hus med självdrag. Vi rekommenderar därför att du sätter en bit dammlist under hålraden i utrymmet mellan fönsterbågarna för att inte riskera att det blir problem med kondens mellan glasen.

 

Borrmall för enkel montering av fönsterventil