Fönsterventiler

Visa som Rutnät Listvy

20 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida

Om fönsterventiler

Behöver du mer tilluft? Vi har Sveriges bredaste sortiment av uteluftsdon i form av t ex fönsterventiler för montering i fönsterkarm eller fönsterbåge, både med och utan bullerdämpning. Exempel på våra varumärken är Biobe, Omega, Junior och Spaltex. En fönsterventil är den enklaste och billigaste lösningen på dina tilluftsproblem. Ventilerna är billiga i inköp och du slipper dyr håltagning i fasad.

Fönsterventil för enkel tilluft

Om du behöver mer ventilation är det oftast enklast att montera ett uteluftsdon i form av fönsterventiler. Håltagning genom vägg är inte alltid möjligt beroende på fasadmaterial eller att man inte får eller vill förändra fasadens utseende. Fönsterventiler (som också kallas också för spaltventiler, springventiler eller karmventiler) monteras i bågen eller karmen i fönstrets överkant och släpper in frisk luft under förutsättning att husets frånluftssystem fungerar. Var noga med att välja rätt antal ventiler och rätt storlek. Det är i allmänhet bättre att montera fler och större fönsterventiler än färre och mindre då det ger bättre komfort. Om man har för få och för korta ventiler måste en stor mängd tilluft komma in genom en liten hålarea vilket ger högre lufthastighet och ökad risk för drag.

Våra uteluftsdon är enkel att montera. Nya fönster har en fräst spalt över vilken ventilen är monterad, men vid montering i efterhand borras en hålrad genom hela karmöverstycket eller genom båda fönsterbågarna i överkant om det är ett kopplat tvåglasfönster. För ett snyggt montage och rätt antal hål är det vettigt att använda vår borrmall vilket garanterar rätt luftflöde. Vid vissa väderförhållanden (oftast i hus med självdrag) kan det hända att luften går baklänges ut genom ventilen. I så fall monteras en dammlist under hålraden mellan bågarna för att förhindra kondens.  

Fönsterventil med bullerdämpning

Vi erbjuder marknadens bredaste sortiment av produkter som bullerdämpar din fönsterventil. Exempelvis ljudkanaler för infräsning, dämpare i kassett som monteras mot karmen eller fönsterventiler med egen dämpning.

Fönsterventiler för enkel och kostnadseffektiv tilluft