Ventiler för ett bättre inomhusklimat

Vi har ett brett register av ventiler för fönster och vägg med eller utan bullerdämpning. Vi kan ventilation.

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-24 av 348

Sätt fallande sortering
Sida
per sida

Om ventiler och radiatorventiler

Ventilation genom fönster där man använder fönsterventiler (som också kallas spaltventil, karmventil eller springventil) är en vanligt teknisk lösning vid ombyggnad av ventilationssystem och i hus där ventilation tidigare saknats. Produkter för ventilation i fönster är prisvärda och enkla att montera. Man slipper dessutom kostsam håltagning i vägg. En fönsterventil monteras normalt i fönstrets överkant, antingen i båge eller karm, vanligen över en borrad hålrad. Vi har marknadens bredaste sortiment av fönsterventiler, både med och utan bullerdämpning. Även flera olika radiatorventiler med eller utan bullerdämpning. Med radiatorventiler tar man in luft bakom radiatorn och får på så sätt en förvärmning av luften.

Ventilation genom fönster och vägg

ventiler

Vi ventilerar våra bostäder för att byta ut förorenad inomhusluft mot ren uteluft. Föroreningar inomhus kan komma ifrån matlagning, tvätt och bad men även byggnadsmaterial och inredning kan bidra till föroreningar. Det är också viktigt att syresätta inomhusluften, har du ingen fungerande ventilation har du inte heller ren/syresatt luft att andas och detta kan leda till problem med huvudvärk etc.

Grundprincipen för luftens rörelse bygger på att uteluft tillförs i vardagsrum och sovrum och förs vidare till kök och bad där luften lämnar bostaden genom frånluftventiler. Frånluften är mycket viktig för husets hälsa, då kontinuerlig frånluft skapar ett undertryck i bostaden vilket är viktigt för att undvika problem med fukt och mögel. Tips om ventilation och minsta frånluftsföde hittar du under "instruktioner" längst ned på hemsidan eller i sista kapitlet i vår katalog. 

En balanserad och ekonomisk ventilation kräver ett tätt hus. Otätheter skapar drag och ger i kombination med ventilationen ett för stort luftombyte som kostar både komfort och pengar. Detta är tydligast i ett hus med självdragssystem som ger mest luftombyte när det är som kallast ute och bostadens uppvärmningskostnader är störst.

 

Våra fönsterventiler:

  • Biobe fönsterventiler
  • Spaltex fönsterventiler
  • Junior fönsterventiler
  • Omega uteluftsdiffusor/spaltventil som finns i flera olika modeller
  • Prefond bulledämpande fönsterventiler
  • Fresh Al-dB ljuddämpande spaltventil
  • Ljudkanal 5 dB för extra bullerdämpning tillsammans med spaltventiler
  • LA Nischkanal för snygg bullerdämpning i nisch med luftinsläpp på rätt ställe.

Fresh väggventiler

Biobe


Förutom spaltventiler har vi även ett stort sortiment av Fresh väggventiler med tillbehör som filter och galler.

Fresh väggventiler finns i flera olika modeller med eller utan ljuddämpning. Ett antal bullerdämpande / ljudämpande fönsterventiler/spaltventiler och väggventiler finns i sortimentet.

Vi för också radiatorventiler till ROT-jobb och fönsterbyten, exempelvis Fresh Rotus och Easy-Vent ROT. För frånluft erbjuder vi produkter från Fläkt Woods.

Köp ventiler hos Leif Arvidsson

Handla proffsverktyg och tillbehör enkelt och bekvämt hos Leif Arvidsson. Inom ventiler hittar du produkter som ALX tilluftsskena. Dessutom har vi produkter som t.ex. Fönsterventiler och Borrmallar och borr.