Överluftsdon

Visa som Rutnät Listvy

2 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida

Överluftsdon

Överluftsdon har till uppgift att låta luft strömma över från ett rum till ett annat och på så sätt undvika tryckskillnad och skapa balans i ventilationen.

Våra överluftsdon är effektivt ljuddämpande för att minska överhörningsljud mellan två rum. En del andra på marknaden förekommande överluftsdon kräver ett utnyttjande av väggkonstruktionens isolering för att skapa ljuddämpning och har därför ofta en otät perforerad kanal. Överluftsdon ÖD har en helt tät kanal med en ljuddämpande insats och blir därmed effektiv i innerväggar med lite eller ingen isolering.

Överluftsdon rektangulärt använder en teleskopiskt förskjutbar kanal genom vägg med en ljuddämpande insats utformad efter en ny och patentsökt princip. Insatsen och kanalen är rengörbara genom dammsugning eller våttorkning.

Överluftsventil används för överföring av ljuddämpad luft mellan rum och monteras ofta i väggen ovan dörr och finns i höjd 50 mm eller 100 mm och med bredd 380 mm för att passa mellan reglar och den teleskopiska kanalen möjliggör en montering i väggtjocklekar mellan 75 mm upp till 140 mm.

Rumsdelen utgörs av en slät perforerad och lackerad plåt som ligger an mot väggen och endast bygger 15 mm och genom överluftdonets perforerade yta så får man en jämn och bra luftspridning.

Den invändiga ljudfällan ger en effektiv ljuddämpning med ett Dn,e,w på upp till 35 dB (gäller för don 50x380 och vid 140 mm väggtjocklek).