Omega fönsterventiler

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-24 av 51

Sätt fallande sortering
Sida
per sida

Omega fönsterventiler

Casamja AB ägs nu av Leif Arvidsson AB som har tagit över hela sortimentet av tilluftsventiler med eller utan bullerdämpning. Vi kan precis som tidigare även erbjuda er specialanpassade produkter och rådgivning som passar just ert projekt.

Produktserien innefattar Omega List, Omega Smal, Omega Classic, Omega Bas samt Omega Max.

Fönsterventiler kallas också för spaltventiler, springventiler eller karmventiler vilket är den sammanhållande benämningen på ett uteluftsdon som monteras i överkant ett fönster antingen i karmen eller i bågen, med syfte att på ett kontrollerat sätt släppa in frisk luft i en bostad.

Bullerdämpade fönsterventiler

Till serien av fönsterventiler finns även ett stort sortiment av ljudkanaler, ljudfällor, ljudkassetter för att effektivt sätt minska mängden buller som kommer in via fönsterventilen.

Dragfri tilluft genom fönster

Omega fönsterventiler monteras i karmen eller bågen i överkant fönstret där tilluftsflödet regleras steglöst genom att ventilen skjuts i sidled och där ventilen i stängt läge ger ett svagt grundflöde (Gäller Omega Smal och Omega Max)

Ventilen är konstruerad med en rundad ”så kallad Omega-form” som med sin perforerade plåt fungerar som luftspridare och detta den kalla uteluften finfördelas och blandas in i den varma rumsluften.

Omega Bas och Omega Max ventilen är i princip dragfri på ett avstånd av ca 3 dm från donet.

I Omega-serien finns följande modeller att välja mellan:

  • Omega List, seriens minsta ventil som är iten och diskret, helt stängningsbar.
  • Omega Smal, seriens smalaste ventil som endast är 18 mm hög och rekommenderas då montageutrymmet är begränsat, ventilen grundflöde vid stängd ventil.
  • Omega Bas – vår ventil som monteras över en spalt eller borrhål som är 10 mm och där man önskar en ventil som är helt stängningsbar.
  • Omega Max – vår ventil som monteras över en spalt eller borrhål som är 12 mm och ger grundflöde vid stängd ventil.

Var noga med att dimensionera med rätt antal ventiler och i rätt storlek där man bör sträva efter fler och större fönsterventiler snarare än färre och mindre då detta skapar förutsättningar för lägre lufthastighet och mindre risk för känsla av drag. Om man väljer för få och för korta ventiler måste en stor mängd tilluft komma in genom en liten spalt- eller hålarea vilket ger högre lufthastighet och ökad risk för upplevelse av drag.

Våra Omega ventiler kan kombineras med olika ljuddämpande tillsatser, se mer under Ljudkanal i karm och Ljudkanal i träkassett med ventil.

Fönsterventiler är enkla att montera och i nytillverkade fönster monteras ventilen ofta över en redan fräst spalt. För montage i efterhand där spalt saknas så monteras ventilen oftast över en borrad hålrad och för att få ett snyggt montage med rätt antal hål rekommenderas då att använda vår borrmall och borr.