Kurser

Till hösten ser vi över det rådande läget i samhället och har förhoppningen att vi ska kunna påbörja vår kursverksamhet igen!

Skulle du vilja få tips och råd är du alltid välkommen att ringa oss på 0392-36010 så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig. Vi tipsar också om våra filmer på youtube där vi delar tips och tricks för olika typer av arbetsmoment.

 

kurser

Vi erbjuder utbildning för hantverkare

 Gå vår fönsterrenoveringskurs och få ett snabbare och effektivare arbetssätt!

Fördjupa dina kunskaper inom fönsterrenovering genom att gå vår tredagarskurs! 
Den passar både erfarna fönsterhantverkare och dig som önskar utveckla ditt arbetssätt eller starta egen verksamhet.

 

Fönsterrenovering (3 dagar)

Kursen pågår i tre dagar då du i teori och praktik får lära dig teknik och metoder för kvalificerad och rationell renovering av fönster. Även kalkylering, trälagning samt ombyggand av kopplade tvåglasfönster till isolerglasfönster.

Kursen berör också tätning och ventilation och du får chansen att prova och arbeta med i princip alla på marknaden förekommande verktyg och hjälpmedel.

  


Efter genomförd kurs har du möjlighet att ansöka om medlemskap i Auktoriserat Fönsterunderhåll! 

Mer info om kurs i fönsterrenovering.

 

Kursdatum inbokade för hösten 2020:

Allt är inställt.

 

Trälagningskurs - byt ut rötskadade delar på fönster!

Detta är en nyinsatt kurs pga efterfrågan. Den lär dig hur man byter ut rötskadade delar på äldre träfönster.

Dag 1 sker åtgärdsbedömning och demontering av fönsterbåge. Materialgenomgång, hur man gör laskning samt byter bottenstycke. Och sedan genomförande av momenten.

Dag 2 sker färdigställande av arbetet med bågen och sedan genomgång av karm och arbetet med den. Glasning och kittning av fönsterbåge i mån av tid.

Pris 7995:- per deltagare (exkl. moms). Allt kursmaterial ingår, en hotellnatt med frukost och lunch och fika alla dagar ingår (middag på kvällen ingår ej).

 

Vi erbjuder även andra kurser:

Fogteknik (4 timmar)

Lär dig mer om fogmassor,materialval och fogteknik. Prova olika hjälpmedel och ta del av praktiska tips som underlättar arbetet samt materialval, dimensionering och utförande. Kursen bokas normalt av ett och samma företag och hålls vanligen på plats hos er.

Mer information om kurs i fogning.

Aktuella kursdatum: Inga planerade för tillfället, välkommen med din intresseanmälan!

Fönstertätning och ventilation (4 timmar)

Vi lär dig effektiv tätning av fönster och dörrar med grundläggande teori och praktiska övningar. Kursen berör också energibesparing och vanliga ventilationsproblem. Kursen bokas normalt av ett och samma företag och hålls vanligen på plats hos er.

Mer information om kurs i fönstertätning och ventilation.

Aktuella kursdatum: Inga planerade för tillfället, välkommen med din intresseanmälan!

 

Info om Asbest i fönsterkitt samt utbildning

Auktoriserat Fönsterunderhåll erbjuder utbildning gällande bearbetning och behandling av asbesthaltigt fönsterkitt utomhus.

Vi på Leif Arvidsson AB har satt samman en informationsfolder med allmän information gällande problematiken kring asbest i fönsterkitt
som du hittar här. För mer detaljerad information hänvisar vi till Auktoriserat Fönsterunderhåll. 

 

Kontakt/kursledare:

Om du är intresserad eller vill veta mer om våra kurser kontakta Tomas på 0392-36010 eller e-post tomas.burman@leifarvidsson.se