Frånluftsdon

Visa som Rutnät Listvy

6 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida

Om frånluftsdon

Frånluftsdon GPDF och kontrollventil KGEB är tillverkade i vitlackerad förzinkad stålplåt. Båda ventilerna har fjäderinfästning och passar till fäststos typ KGEZ. GPDF och KGEB i storlek 12 och 16, passar även i äldre KGEZ-stosar i motsvarande storlek.

Frånluftsventil GPDF 100 är ett don med universell användning inom  komfortventilation. GPDF har fjäderinfästning och passar till vinkelstos KGEZ 43 eller stos KKT.
GPDF har fast inställning för grundflöde. Har inloppsring och ventilkägla. Inloppsringen har tätning mot fästram/vägg och fixeras med fjäderlås (GPDF).
Ventilerna har en enkel och symmetrisk design som passar i alla interiörer. Installationen är enkel att utföra. GPDF (storlekar 100, 125, 160) har låsbar inställning och kan lätt förinställas efter beräknat tryckfall vid givet luftflöde. GPDF kan även användas som tilluftsdon vid låga luftflöden i utrymmen som klädkammare, förråd etc.
Vid byten av äldre GPD till GPDF passar ventilerna i den gamla GP-ramen med undantag för ramstorlek 012 (d = 125). I sådana fall kan GPDF-100-012 användas.

Tilluftsdon som komplement till frånluftsdon

Se även vårt sortiment av tilluftsdon som t ex väggventiler, fönsterventiler och radiatordon. Vi erbjuder flera olika typer av tilluftsdon med eller utan bullerdämpning, till exempel väggventiler från Fresh och Hiak samt tilluftsdon för fönster som exempelvis Omega och Biobe.

Frånluftsventil KGEB är en mönsterskyddad ventil som kan användas i alla typer av anläggningar. Ventilen kan monteras i vägg eller tak, och dess flöde är enkelt att ställa in. KGEB har låg ljudalstring vid högt tryckfall samt mycket stor egendämpning. Låg ljudalstring vid högt tryckfall och stor egendämpning. Både för nyinstallation och ROTprojekt, tillverkad av stål.