Dörr och porttätning

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-24 av 56

Sätt fallande sortering
Sida
per sida

Om dörr och porttätning

Tätningslösningar för garageportar, industriportar, innerdörr, ytterdörr, förrådsdörrar och dörrar utan tröskel. Exempelvis borstlister med skena, släplister av gummi med monteringsskena, bälglister för portar, specialtätning och gummitrösklar. Vi har de produkter du behöver för att lösa tätningsproblem på de flesta olika portar och dörrar, exempelvis för att renovera tätningarna på en industriport.

Äldre industriportar kan vara svåra att täta när originaltätningarna är utslitna, oavsett om det gäller tätningen mot karm, mellan sektionerna eller i underkant mellan port och golv eller mark. För tätning av springan mellan golv och port har vi olika typer av släplister av epdm-gummi som monteras med galvad monteringsskena av plåt eller borstlister med aluminumskena som finns i många dimensioner. Vissa borstlister har osynlig tätning av transparent plastfolie "mitt inne" i borsten och de blir därför lufttäta och skyddar bättre mot skadedjur.

Dörrtätningslist med skena för krokiga dörrar

Vår dörrtätningslist med skena (kallas också karmtätlist) gör det enkelt att täta krokiga ytterdörrar. Skenan som har integrerad tätningslist av silikon monteras synlig på karm med tätningen tryckt mot dörrbladet. Skenan har ovala hål och kan böjas efter dörrens form för lågt stängningsmotstånd.

Tröskel av aluminium med tätning för ytterdörr

En speciell produkt för tätning av ytterdörr med sliten tröskel som saknar tätning, eller då dörrbladet saknar tätningslist i underkant är vår tröskeltätlist. Den består av en naturanodiserad räfflad aluminiumskena med svart epdm-tätning i framkant. Skenan kapas efter karmens innermått och skruvas ovanpå den gamla tröskeln med tätningen lätt tryckt mot dörrbladet. På så vis är det enkelt att täta gamla dörrar även då tröskeln är sliten eller om den gamla tröskeltätningen är trasig eller saknas.

Tröskel med tätning för ytterdörr