Dörr- och tröskeltätning

Visa som Rutnät Listvy

4 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

4 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Dörrtätningslist med skena

Dörrtätningslist med skena (kallas också dörrlist eller karmtätningslist) är en enkel och smidig lösning för att täta krokiga ytterdörrar. Skenan har ovala hål och böjs enkelt efter dörrens form för att uppnå god tätning och lågt stängningsmotstånd.

Det är vanligt med krokiga och skeva ytterdörrar. Då dessa dörrar är svåra att täta på ett bra sätt orsakar de över tid kostnader i form av ökad energiförbrukning samt dessutom minskad komfort. Det är svårt att uppnå fullgod täthet med vanlig tätningslist då glipan i dörren ofta är stor i över- och nederkant men med ursprunglig storlek vid slutblecket. För att dörren inte ska bli svår att stänga måste man därför använda lister med flera olika dimensioner vilket är krångligt och svårt. Med LA dörrtätningslist är dessa problem enkla att åtgärda. LA dörrlist böjs enkelt efter dörrens form vilket medför en helt tät dörr som fortfarande är enkel att öppna och stänga. Dörrskenans tryck mot dörrbladet kan dessutom justeras om dörrens form ändrar sig med tiden.

Tröskeltätningslist

Tröskeltätlisten kan användas på dörrar med tröskel där det är svårt att fästa tätningslist på dörrbladet eller om tröskeln är sliten.

Dörrtätningslist och dörrlist med skena 

Tröskeltätningslist