Dörr- och tröskeltätning

Visa som Rutnät Listvy

4 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida

Dörrtätningslist med skena

Dörrtätningslist med skena (kallas också dörrlist eller karmtätningslist) är en enkel och smidig lösning för att täta krokiga ytterdörrar. Skenan har ovala hål och böjs enkelt efter dörrens form för att uppnå god tätning och lågt stängningsmotstånd. Med en dörrlist kan du uppnå fullgod tätning även i krokiga dörrar utan att dörren blir svår att stänga.

Dörrlist löser problemet

Det är vanligt med krokiga och skeva ytterdörrar. Då dessa dörrar är svåra att täta på ett bra sätt orsakar de över tid kostnader i form av ökad energiförbrukning samt dessutom minskad komfort. Det är svårt att uppnå fullgod täthet med vanlig tätningslist då glipan i dörren ofta är stor i över- och nederkant men med ursprunglig storlek vid slutblecket. För att dörren inte ska bli svår att stänga måste man därför använda lister med flera olika dimensioner vilket är krångligt och svårt. Med LA dörrtätningslist är dessa problem enkla att åtgärda. LA dörrlist böjs enkelt efter dörrens form vilket medför en helt tät dörr som fortfarande är enkel att öppna och stänga. Dörrskenans tryck mot dörrbladet kan dessutom justeras om dörrens form ändrar sig med tiden.

De ovala hålen i dörrlistens skena gör att du enkelt kan justera om dörrens form ändrar sig, bara genom att lossa på skruvarna, justera och därefter dra åt. Om silikontätningslisten i skenan slits ut eller går sönder kan den enkelt bytas ut genom att man tar bort den gamla och trär i en ny. Aluminumskenorna finns i tre färger, aluminium, vitt och brunt och tätningslisten finns självklart som resrvdel i samma färger. Vår dörrlist sparar energi och ökar komforten samtidigt som du slipper kostnaden för att byta en i övrigt fungerande dörr som blivit en aning skev med åren.

Tröskeltätningslist

Tröskeltätlisten kan användas på dörrar med tröskel där det är svårt att fästa tätningslist på dörrbladet eller om tröskeln är sliten. Med en tröskellist kan du enkelt täta en dörr i nederkant utan att behöva lyfta av dörren. Skenan klämmer fast listen och minskar risken för att listen trampas bort om den är monterad i tröskelns fals.

Dörrtätningslist och dörrlist med skena 

Tröskeltätningslist