Trösklar och släplister

Visa som Rutnät Listvy

15 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida

Om trösklar och släplister

Med LA gummitrösklar och släplist tätar du enkelt dörrar som saknar tröskel. Lämpliga för t ex offentliga miljöer, skolor och vårdhem etc. Vår fjädrande tröskel är enklare att passera med rullator eller rullstol.

Tröskel för badrum 

Tröskel av gummi för dörr till badrum och vanlig innerdörr som kan kombineras med list, så kallad släplist för luft- och ljudtätning samt rökgastätning. Även tröskellister utan fals av trä samt av aluminium som finns i olika ytbehandlingar. Massiva gummitrösklar finns i flera olika bredder och tjocklekar och används ofta under dörrar där vanlig tröskel saknas, exempelvis i badrum och där man behöver handikappanpassa. Sådana lokaler kan vara skolor, fritidshem, sjukhus och ålderdomshem med mera. Gummitrösklar är enkla att passera med serveringsvagnar för mat och andra transporter. Monteras enklast genom att de limmas fast på underlaget. I vissa fall är det lämpligt med dubbelhäftande tejp.

Tröskel av gummi eller aluminium kombineras med list för tätning

List för tätning av innerdörrar som saknar tröskel

List för innerdörr monteras med fördel tillsammans med en tröskel av gummi eller en tröskel utan fals av aluminium eller trä. På så vis kan god täthet uppnås samtidigt som släplisten får "släppning" från tröskeln när dörren öppnas. Om listen inte behöver släpa på golvet när dörren öppnas undviker man risken att det går trögt, eller att mattor och dylikt är i vägen.

Tröskel för badrum och innerdörrar