Tätningslister för fönster och dörrar

Bra tätningslist sparar energi och dämpar ljud. Vi har många profiler, färger och dimensioner.

Tätningslist
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-24 av 368

Sätt fallande sortering
  1. Tröskelaut. Planet RF 750 mm, ojämna golv HÖGER
  2. LAsilikon glas- och sanitet, Transparent 310 ml
  3. KP Omega-list 5 mm,silikon VIT Självhäft 8 m/frp
  4. Tröskelautomat Planet FT-FH-RD 650 mm Brand
Sida
per sida

Tätningslist och fönsterlist, täta era fönster med bra fönstertätning

fönsterlist för täta fönster

 

Alla sorters tätningslister för att täta fönster och dörrar! Vi är specialister på fönstertätning och tätningslist och har de produkter som krävs för effektiv tätning! Kontakta oss gärna om du inte hittar den fönsterlist du söker.

Exempel ur vårt sortiment av tätningslist är sillikonlister för limning och spårmontage, självhäftande silikonlist och epdm-list. Även kronlister och cellband av epdm för glasning. Vi har också dammlist för dammtätning, vinterlister och borstlister samt gammaldags textillist. För otäta portar och dörrar kan vi erbjuda ett stort specialsortiment av borstlister med skena, tröskelautomat/tätningströskel (falltröskel) och släplister. Även glaslist av PVC för glasning. Silikon är ett utmärkt material för tätning och vi erbjuder 10 års materialgaranti. Alla tätningslister av silikon är talkade eller räfflade på insidan för att inte klibba ihop.

Fönstertätning, att täta fönster med fönsterlist är den enklaste och billigaste åtgärden du kan göra för att spara energi i en bostad. Material- och monteringskostnad sparas snabbt in jämfört med den energikostnad otäta fönster och dörrar orsakar under byggnadens livslängd. Drag orsakar också olägenheter i form av komfortproblem och för att skapa ett behagligare inomhusklimat tvingas man höja inomhusteperaturen vilket orsakar ytterliggare höjd energikostnad. Otäta fönster kan också orsaka bullerproblem vilket kan skapa konstanta ljudstörningar i utsatta lägen vilket faktiskt kan medföra hälso- och sömnproblem över tid. Vid montering är det viktigt att listen placeras på rätt sätt med extra noggrannhet i hörnen för att minska risken för läckage. En rätt utförd tätning sparar energi och förbättrar din inomhusmiljö både beträffande ljud och temperatur. Täta fönster och dörrar är också  en grundförutsättning för att kunna styra bostadens ventilation på rätt sätt. Detta gäller både vid självdrag, mekanisk frånluft och inte minst vid balanserad ventilation.

Tätningslist av silikon för limning

Fönsterlist för tätning

Proffsens val under 30 år! Hos hittar du tätningslist av silikon för limning, o-list, omega-list och p-list mm. med 0-profil, omega-profil för limning med silikonlim. Flertalet av de profiler vi säljer finns också i konsumentförpackning om 8 meter. Konsumentförpackad tätningslist hittar du här. Silikongummi är det som är bäst lämpat för tillverkning av tätningslist, bland annat beroende på materialets goda "minne". Tätningslister av silikon återfår enklare sin form efter sammapressning jämfört med exempelvis EPDM.

Silikontätningslist för montering i sågspår eller frässpår

Här hittar du en mängd olika profiler för montering i 3 mm sågspår eller frässpår. Många av dessa lister har ingjuten cord (armering) för att listen inte ska sträckas vid montering.

Självhäftande fönsterlist för täta fönster och dörrar

epdmlister

 

Vi erbjuder självhäftande fönsterlist av silikon av samma erkända kvalitet som LA silikonlist för limning. Finns i flera olika dimensioner och färger, även konsumentförpackningar.

Tätningslister av EPDM-gummi

Självhäftande tätningslister av EPDM-gummi för glasning och tätning, bl a kronlist, K-list och cellband samt P-list för stiftning. Vid häftning av tätningslist är EPDM-gummi eller TPE att föredra då rivhållfastheten vid perforering är högre än för silikongummi. Tätningslist av EPDM hittar du här.

Tätningslist av TPE för häftning

Tätningslist av TPE (termoplastisk elast) med P-profil för montering med häftpistol.

Borstlister

borstlister

Borstlister i många dimensioner med självhäftande yta eller för montering i spår. Många varianter med skena för tätning av dörrar och portar.

 

Dammlist

Dammlist för montering mellan bågarna i kopplade fönster.

Tätningslist och energibesparing

Att täta sina fönster är en av de absolut enklaste och mest kostnadseffektiva åtgärder man kan göra för bättre inomhuskomfort och minskad energiförbrukning.
Visste du att springan i de fönster och dörrar som finns i en normal trerumslägenhet ungefär motsvarar ytan av en uppslagen tabloidtidning? Det är ganska givet att fönster och dörrar utan tätningslist kan kosta stora pengar i onödig energiförbrukning. Täta fönster och dörrar minskar också risken för drag och kallras vilket gör att den komfortförbättring som uppnås kan möjliggöra en sänkning av inomhustemperaturen.

Dammlister