Fönsterbänkskonsoler

Visa som Rutnät Listvy

21 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida

Fönsterbänkskonsoler och fönsterkonsoler

Viu erbjuder många olika modeller av konsoler för fönsterbrädor i flera olika mått.

Konsoler för fönster används parvis och för att montera en fönsterbänk. Med rätt fönsterbänkskonsol kan du enklare passa in fönsterbänken snyggt och rakt samtidigt som den får bättre stöd när den belastas med exempelvis krukväxter och prydnadsföremål. En hållare för fönsterbräda som har rätt mått och är anpassad efter väggens utformning förenklar monteringen och säkerställer att fönsterbänken tål belastningen den utsätts för.

För att kunna montera fönsterbrädan bör du först se till så att fönsterbänkskonsolen passar till fönsterbrädan du valt och är lämplig att montera i din vägg. Kanske bör du välja en helt rak konsol eller fönsterkonsol som har stödfot för rak vägg eller en sned smyg. För modellerna med stödfot finns en tryckfördelningsbricka att köpa till för att minska belastningen på väggen. Konsolens stödfot är ledad för att kunna ge bra stöd till alla smygars olika lutningar. Fönsterbänkskonsolens placering avgörs exempelvis av om du vill att den ska linjera med fönstersmygen och radiatorns placering.

Innan montering bör du markera fästenas placering på väggen och välja infästningsmetod. Beroende på väggmaterial kanske du behöver förborra och/eller använda plugg.