Vädringsbeslag

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-24 av 30

Sätt fallande sortering
Sida
per sida

Om vädringsbeslag

Vädringsbeslag är ett beslag som används för vädring i fönster och finns i en mängd material och modeller. Den vanligaste typen har en arm av plast med en tillhörande del för fönsterbågen eller karmen beroende på om fönstret är inåt- eller utåtgående. Armen har vanligen flera olika urtag för att man ska kunna variera vädringsläget. Även de enklare varianterna av plast finns som typgodkända och barnskyddande modeller. Exempelvis har APS 55 och 66 samma konstruktion som de traditionella beslagen, men har grövre godstjocklek vilket gör dem svåra för små barn att öppna. Fönstrets öppningsvinkel påverkas av armen, men även av det avstånd från gångjärnet som beslaget monteras.

Om du vill ha en låsbar vädringsfunktion har vårt fönsterlås Sverigelåset BG 750 ett vädringsläge som kan låsas med nyckel. Efter vädring kan fönstret stängas och låsas på "vanligt" sätt. BG 750 kan fås med samma eller flera olika nyckelserier om så önskas och finns i flera ytbehandlingar. Säkerhetstestat av Svenska Stöldskyddsföreningen enligt SS 3620 klass A (fönster) och klass B (fönsterdörr).

Letar du efter beslag av äldre model för ett mer tidstypiskt utseende på gamla fönster? Då passar kanske vädringshake/vädringskrok 5042 i obehandlat eller förzinkat utförande från Eskilstuna Kulturbeslag? Hos oss hittar du också de snygga vädringsbeslagen 1236 och 1237 som finns i både obehandlad och förnicklad mässing.

Barnsäkra typgodkända beslag för vädring

Vi erbjuder flera modeller av typgodkända barnsäkra beslag för vädring, t ex fix 92 och 93, APS 55 och 66 samt Fix 184 vajer.