Karminfästning

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-24 av 56

Sätt fallande sortering
  1. Karmskruv Programa Plus 90mm OH 50st/fp
Sida
per sida

Om karminfästning

Karminfästning för professionell fönster- och dörrmontering i alla väggmaterial. Med hjälp av Adjufix smarta infästningssystem för fönster och dörr kan du enkelt justera både under och efter montering. Adjufix används sedan länge av Sveriges ledande fönster- & dörrtillverkare och hantverkare på byggen och under ROT-entreprenader.

Karminfästning med Adjufix hylsa

Adjufix system för karminfästning är sortiment som erbjuder snabb och effektiv montering i nästan alla omgivande väggmaterial. Olika skruvar och pluggar ger bra fäste och ett montage som är enkelt att efterjustera om det skulle behövas. I systement för karminfästning ingår också olika montagebleck och beslagsom möjliggör förskjutet montage utanför smyg

Karminfästning med karmskruv Programa

Karmskruv Programa Plus finns i olika längder för olika väggmaterial.
Standardlängd är 70 mm för normalkarminfästning i trä med 0-15 mm fogbredd. Längd 70 och 90 mm kan också användas i betong och fulltegel tillsammans med N-plugg. Programa Plus Karmskruv är testad och godkänd i enlighet med standard SS817332. Aktuell klassificering finns på www.essve.se.

Programa Plus Karmskruv består av en yttergängad zinkhylsa och en genomgående stålskruv som fritt kan rotera i hylsan. Monterad sitter karmskruvens hylsa i karmen och skruven i väggen. Genom att skruva på hylsan, men ej på skruven kan man justera karmen inåt eller utåt. Programa Plus Karmskruv kan monteras utan fasta klossar och ger ett helt justerbart och demonterbart montage utan skador på karm eller underlag. Montage med Programa Karmskruv förbättrar och underlättar ur isolersynpunkt, då man med mineralull eller fogskum får en obruten drevning.

Adjufix karminfästning kan monteras redan vid tillverkningen av fönster och dörrar med karm av trä, pvc eller aluminium. Hylsorna kan monteras manuellt eller med hjälp av automatik. Fönster- och dörrindustrin väljer att montera Adjufix i förväg eftersom man av erfarenhet då vet att risken för fel minimeras. Kund som ska montera själv uppskattar också att hylsorna redan finns på plats.

Adjufix systemets huvudprodukter är hylsorna för trä, aluminium och plast samt skruv och ibland plugg anpassade för flera olika typer av väggmaterial som t ex trä, tegel, lättbetong och betong. Hylsan skruvas i från karmens utsida vilket minskar risken för spjälkningar runt hålet på den målade insidan. Systemet innefattar också en mängd lämpliga tillbehör och monteringsverktyg.

Adjufixhylsan är provad av SP och SIS godkänd. Speciella produkter finns också för exempelvis nivåreglering av karmbottenstycket samt särskilda hylsor för karmsammankoppling.

Vi säljer även den speciella nivåregleringsskruven från Essve för avvägning av karmbottenstycken.

Karminfästning med Adjufix karmhylsa