Karmskruv och verktyg

Visa som Rutnät Listvy

15 artiklar

Sätt fallande sortering
 1. Karmskruv Programa Plus 50mm OH 50st/fp
 2. Karmskruv Programa Plus 70mm OH 100st/fp
  Karmskruv Programa Plus 70mm OH 100st/fp Karmskruv Programa Plus 70mm OH Standardlängd för normala montage i trä med 0-15 mm fogbredd. Längd 70 och 90 mm kan också användas i betong och fulltegel tillsammans med N-plugg. Godkännande: Programa Plus Karmskruv är testad och godkänd i enlighet med standard SS817332. Aktuell klassificering finns på www.essve.se. ESSVE Programa Plus Karmskruv består av en yttergängad zinkhylsa och en genomgående stålskruv som fritt kan rotera i hylsan. Monterad sitter karmskruvens hylsa i karmen och skruven i väggen. Genom att skruva på hylsan, men ej på skruven kan man justera karmen inåt eller utåt. Programa Plus Karmskruv kan monteras utan fasta klossar och ger ett helt justerbart och demonterbart montage utan skador på karm eller underlag. Montage med Programa Karmskruv förbättrar och underlättar ur isolersynpunkt, då man med mineralull eller fogskum får en obruten drevning. Skillnad Programa Plus vs Classic: - Tjockare gods på hylsan, runtomgående gängor samt inga brottanvisningar. - Minimerar risken att hylsan spricker vid överbelastning. - Gängorna går hela vägen runt hylsan vilket skapar ett bättre grepp i karmen och gör att inte gängorna överdras. - Hylsan har försetts med 4 st vassa fibercutt som skär av fibrerna i karmen. - Ger ett finare snitt in i hålet och reducerar splintningar av hålkanten. - Skruvens spets har fått ett fibercuttspår. - Minskar risken för sprickbildning när skruven dras nära regelkanten.

  Art nr: 9666

  9,06 kr
 3. Karmskruv Programa Plus 90mm OH 50st/fp
 4. Karmskruv Programa Plus 140mm OH 30st/fp
  Karmskruv Programa Plus 140mm OH 30st/fp Karmskruv Programa Plus 140mm OH För montage i lättbetong, lättklinker samt hålsten i kombination med plugg. Använd NL- eller GXL-plugg. Hänsyn tas så att man erhåller rätt inskruvningslängd i pluggen Godkännande: Programa Plus Karmskruv är testad och godkänd i enlighet med standard SS817332. Aktuell klassificering finns på www.essve.se. ESSVE Programa Plus Karmskruv består av en yttergängad zinkhylsa och en genomgående stålskruv som fritt kan rotera i hylsan. Monterad sitter karmskruvens hylsa i karmen och skruven i väggen. Genom att skruva på hylsan, men ej på skruven kan man justera karmen inåt eller utåt. Programa Plus Karmskruv kan monteras utan fasta klossar och ger ett helt justerbart och demonterbart montage utan skador på karm eller underlag. Montage med Programa Karmskruv förbättrar och underlättar ur isolersynpunkt, då man med mineralull eller fogskum får en obruten drevning. Skillnad Programa Plus vs Classic: - Tjockare gods på hylsan, runtomgående gängor samt inga brottanvisningar. - Minimerar risken att hylsan spricker vid överbelastning. - Gängorna går hela vägen runt hylsan vilket skapar ett bättre grepp i karmen och gör att inte gängorna överdras. - Hylsan har försetts med 4 st vassa fibercutt som skär av fibrerna i karmen. - Ger ett finare snitt in i hålet och reducerar splintningar av hålkanten. - Skruvens spets har fått ett fibercuttspår. - Minskar risken för sprickbildning när skruven dras nära regelkanten.

  Art nr: 9668

  16,63 kr
 5. Imfa verktyg för fönstermontering
  Imfa verktyg för fönstermontering Imfa verktyg för dörr- och fönstermontering (Priset avser ett par). Passar smygdjup upp till 280 mm. Med Imfa verktyg för dörr och fönstermontering är det enkelt att ställa in smygdjupet och fönstret kan monteras av en person efter att det lyfts på plats. Montagetiden minskar och säkerheten ökar då fönstret ej kan falla utåt. Verktyget har justerbara väggvinklar och smygdjupet ställs in med hjälp av tumstock innan fönstret lyfts på plats. Längst fram finns en urfräsning som passar för karmhylsa eller montageskruv om karmhylsa saknas. Hur du använder verktyget tillsammans med karmylsa: Haka på verktyget på den översta karmylsan. Skruva in hylsan mot verktyget så att det står i 90 graders vinkel rakt ut från karmen. För vinkeln framåt eller bakåt till önskat smygdjup med hjälp av tumstock. Fixera med vingmuttern. Fönstret lyfts sedan på plats. Diagonalmått justeras lämpligen med hjälp av Winbag montagekuddar (art.nr. 4537). Öppna fönstret så man kommer åt karmhålen. Justera karmen genom att skruva ut adjufixhylsorna mot stommen och fäst lämplig skruv genom hylsan. Lossa nu vingmuttern och för vinkeln bakåt. Haka sen av verktyget. Hur du använder verktyget när karmhylsa saknas: Använd den smala delen av urfräsningen längst fram på verktyget. Fäst verktyget i karmöverstycket med en montageskruv (max längd: 25 mm) så verktyget står 90 grader rakt ut. Ställ in smygdjupet genom att lossa vingmuttern på vinklarna. För vinkeln framåt eller bakåt till önskat smygmått med hjälp av tumstock. Fönstret lyfts sedan på plats. Diagonalmått justeras lämpligen med hjälp av Winbag montagekuddar (art.nr. 4537). Öppna fönstret så man kommer åt karmhålen. Justera nu karmen i lod och fäst med lämpliga karmskruvar. Lossa vingmuttern och för vinkeln bakåt. Slå ett försiktigt slag med hammare och haka av verktyget. Låt montageskruven sitta kvar i karmen.

  Art nr: 8582

  1 781,25 kr
per sida

Om karmskruv och verktyg

Karmskruv Programa Plus och professionella hjälpmedel för rationell montering av fönster. Används för montering av innerdörrar, glaspartier och ytterdörrar med karmar som oftast är tillverkade av trä. Montage i karmar av plast och aluminium förekommer också beroende på karmens förutsättning. Karmskruven ger ett montage som kan justeras i efterhand vilket är en stor fördel vid rörelse och sättningar i konstruktionen.

ESSVEs Programa Plus är tillverkad av en zinkhylsa med utvändig gänga och en genomgående skruv av stål som kan rotera fritt i hylsan. Efter montering sitter hylsan i karmen och skruven i väggen. När man skruvar på hylsan (ej på skruven) kan karmen justeras inåt eller utåt. Montering kan ske utan utan fasta klossar eller kilar och montaget kan justeras och demonteras utan att skada karm eller underlag. Köldbryggan minskar då skruven underlättar isolering eftersom drevningen kan utföras i princip obruten.

Programa Plus Karmskruv är testad och godkänd i enlighet med standard SS817332. 

Avståndet mellan karm och vägg avgör vilken längd på karmskruven som ska användas och monteringsdjup i träregel är minst 45 mm. Om karmen är förrborrad sker montaget direkt. 14 mm karmskruvsborr används. Vid montering i betong och tegel används 70 och 90 mm längd tillsammans med N-plugg. För håltegel, lättbetong och lättklinker används 140 mm längd med NL- eller GXL-plugg. Hänsyn tas så att man erhåller rätt inskruvningslängd i pluggen.

Programa Plus har tjockare gods i hylsan och gängor runt om jämfört med Classic. Hylsan har också fyra spår som skär av fibrerna i karmen.
Utformningen av skruvens spets underlättar iskruvning och minskar risken för sprickbildning vid kantnära montage.