Fönstervred, hakar

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-24 av 28

Sätt fallande sortering
Sida
per sida

Om fönstervred, hakar

Fönstervred med tillhörande hakar för fönster från Fix, Assa och Eskilstuna Kulturbeslag. Många modeller på lager!

Vred för fönster, där äldre modeller också brukar kallas för fönsterklinka är ett enkelt och klassiskt sätt att låsa fönster i stängt läge. De kan också fungera som en trevlig och tidstypisk inredningsdetalj. Monteras oftast på dubbla fönster med eller utan mittpost. Om mittpost saknas är oftast den ena bågen fastlåst med kantregel uppe och nere. Den andra bågen har vanligen överfals och det är på den som tätningslisten monteras. Var noga med att välja en hake med rätt mått.
Om man har mötande bågar med mittpost används en så kallad dubbelhake som är bredare för att vred från varje båge ska kunna mötas på mitten. 
Vred för fönster används även ibland på fönster med bara en båge.

Fix 23 från Assa är förkromat och Vred 230 från Habo tillverkat av förnicklad mässing och har därmed en aningen gulare ton är krom. Vreden från Eskilstuna Kulturbeslag finns i flera olika ytbehandlingar och material, bland annat förnicklat, obehandlat och obehandlad mässing. Vred för fönster finns i många storlekar och varianter och förekommer även på garderobsdörrar och luckor. I vissa miljöer vill man att vreden inte ska kunna öppnas. Då kan man montera vårt fönstervredslås som sätts i hakens övre skruvhål vilket gör att vredet inte går att vrida upp, och fungerar därmed som ett enkelt barnlås.