Fönsterlås

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-24 av 25

Sätt fallande sortering
Sida
per sida

Om fönsterlås

Fönsterlås för stängning av fönster i många olika varianter och ytbehandlingar. Vi erbjuder även godkända fönsterlås, Sverigelåset BG750 för säkrare hem som passar både inåt- och utåtgående fönster. I vårt sortiment finns också flera modeller av öglor med fönsterhake.

Fönsterhake med ögla för enkel stängning

Fönsterlåset BG750 (se första bilden nedan) är låsbart med vädringsfunktion och monteras på fönster utöver fönstrets ordinarie stängningsbeslag som kan bestå av 
t ex spanjolett eller ögla med fönsterhake (se andra bilden) som faktiskt också kan kallas för fönsterlås. Denna variant är dock inte låsbar utan är bara till för stängning.
Fönsterlåset med fönsterhake och ögla finns i en mängd varianter av både traditionell karaktär samt många olika kulturvarianter som kan göra stor skillnad för helhetsintrycket på ett äldre fönster. De nyare modellerna känns igen på ett något tunnare gods. Fönsterhakarna finns dessutom i två varianter där den ena som är något äldre har tre skruvhål istället för två.

Godkända fönsterlås för inåt- och utåtgående fönster

Fönsterlåset "Sverigelåset BG750" är godkända fönsterlås för inåt-och utåtgående fömster som används för att öka inbrottsskyddet på fönster som saknar låsbar ordinarie stängningsfunktion. Låset finns i flera ytbehandlingar för att diskret smälta in i miljön. Låsen är enkla att montera och är säkerhetstestade av SSF. Samtliga modeller har en låsbar vädringsfunktion så att låset kan stå på glänt i vädringsläge på ett säkrare sätt. Kan fås med olika eller samma nyckelserie. Säkerhetstestade av Svenska Stöldskyddsföreningen enl. SS 3620 klass A ( fönster) och klass B (fönsterdörr).

 

 

Godkända fönsterlås för inåt- och utåtgående fönster     fönsterhake och ögla för enkel stängning av fönster