Tillbehör vid glasning och kittning

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-24 av 26

Sätt fallande sortering
Sida
per sida

Om tillbehör vid glasning och kittning

Vi erbjuder verktyg för glasning som t ex glasskärare, skärmått, glasbräcktång och måttband för dig som jobbar proffesionellt med fönster.
Att skära glas är en konst som blir avsevärt mycket lättare med verktyg av god kvalitet. Glasskärning underlättas betydligt om du använder en glasskärare som är utvecklad för proffsen. Våra glasskärare har skär av högsta kvalitet samt oljebehållare i skaftet som gör det lättare att lägga rena snitt. När glasskäraren pressas mot glaset rinner en liten mängd skärolja ut under skärhjulet.

Hur vet man att man skurit på rätt sätt? Ett riktigt snitt läggs genom att pressa glasskäraren lagom hårt mot glaset. När man pressar lagom hårt hörs ett karakteristiskt ljud som talar om att du gör rätt. Om man pressar för lite blir snittet "tyst" och glaset kommer inte gå att bryta av. Var noga med att skära med en viss mån. Det är svårt att bryta av en remsa som är smal, men om det behövs kan man ha god hjälp av en glasbräcktång.
När du gjort snittet läggs glaset jämns med ett bord eller liknande så att skäranvisningen hamnar längs med kanten. Glaset kan sedan brytas av. För enklare brytning kan man ibland behöva knacka lätt på snittet med glasskärarens skaft.

Glasskärare för proffsen