Bänkgaller

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-24 av 30

Sätt fallande sortering
Sida
per sida

Om bänkgaller

Fresh bänkgaller strängsprutas och finns tillgängliga i natureloxerad eller vitlackerad aluminium och är avsedda för infällt montage inomhus. Finns i längd 400–1000 mm och i bredd 60, 80 eller 100 mm. Passar speciellt bra i exempelvis bänkskivor, socklar, möbler eller fönsterbrädor på platser där man vill öka luftflödet eller ventilationen. Exempel på detta kan vara där en radiator byggts in på ett sätt som gör att värmen stängs in, i socklar under vitvaror eller i möbler som innehåller elektronik som alstrar mycket värme.

Det kan också monteras i fönsterbrädor för att släppa upp varm luft från radiatorn i syfte att minska kondensproblem på ett fönster. Om du monterar ett galler på varje sida av ett dörrblad kan det fungera som överluftsgaller mellan olika rum, t ex mellan badrum och hall för att frånluften i badrummet ska komma resten av bostaden till godo även när dörren är stängd.

Gallret har stos med hullingförsedda kanter som gör att det griper tag och fastnar i det urtag som görs innan montering. Om urtaget blir lite för stort eller om gallret ska monteras i hårda material kan det limmas fast med sättlim.