Tejp för fuktspärr

Visa som Rutnät Listvy

4 artiklar

Sätt fallande sortering
  1. 3M Fast-F Tape 8067 E 50 mm x 25 m
    3M Fast-F Tape 8067 E 50 mm x 25 m 3M Fast-F Flexible Air Sealing Tape 8067 E 50 mm x 25 m 3M´s helt unika fogtejp / tätningstejp / skarvtejp som används för permanent lufttätning i anslutningar, skarvar och genomföringar. Fogtejpen lufttätar och minskar energiläckaget, resultatet blir täta och energieffektiva fastigheter. Produkten heter Fast-F Flexible Air Sealing Tape 8067 och är ett alternativ till traditionella fogmassor vid permanent tätning, t ex vid montering av fönster. Provtryckningar har visat att tätningstejpen uppnår en högre lufttäthet än tätning med fogmassa. Fönstret drevas på traditionellt sätt och bottningslist monteras för bästa ljuddämpning. 3M Fast-F Flexible Air Sealing Tape 8067 fogtejp / tätningstejp monteras sedan som inre tätning. Fast-F Flexible Air Sealing Tape 8067 fogtejp fäster mot de flesta byggnadsmaterial och kan appliceras på fuktiga ytor, i låga temperaturer ner till -18°C. Tätningstejpen har ett patenterat ryggmaterial som dessutom tätar kring spik. Tätningstejpen har 6 månaders UV-resistens och levereras med ett delat skyddspapper som förenklar appliceringen. Fogtejpen är godkänd av SP SITAC och P-märkt för skarvning av åldersbeständig byggfolie (luft- och ångspärr) samt registrerad hos BASTA och Sunda Hus. Användningsområden: Täta fönster runt fönster och dörrar Täta i anslutningar mellan byggnadsdelar Täta skarvar mellan golv, vägg och tak Tätning av genomföringar såsom rör och eldosor Produktfördelar: 50 års åldersbeständighet Godkänd av SP SITAC och P-märkt för skarvning av åldersbeständig byggfolie Registrerad i BASTA och Sunda Hus Luft- och fukttät lösning som förhindrar fuktkonvention i byggnaden Fäster mot de flesta material Kan appliceras på fuktiga ytor och i låga temperaturer ner till -18°C Godkänd för att sluta tätt kring penetrerande spikar Patentskyddat ryggmaterial med 6 månaders UV-resistens Innehåller inga icocyanater och/eller polyuretaner Kräver inget för- eller efterarbete Finns i flera dimensioner Kontakta oss gärna för mer information: 0392-36010 info@leifarvidsson.se

    Art nr: 8695

    525,00 kr
per sida

Om tejp för fuktspärr

Airstop tejp för fuktspärr och ångspärr, så kallad byggfolie används för tejpning av skarvar och genomföringar. Blå som är rivbar för plana skarvar och grön som är flexibel för genomföringar.

Tejp för ångspärr

I ett modernt hus är den inre diffusionsspärren en mycket viktig del av konstruktionen. En ångspärr skall förhindra att fukt tränger ut i byggnadsdelar och kondenserar, vilket kan leda till mögel och röta på sikt. Fuktspärren ska också minska byggnadens luftläckage för lägsta möjliga energiförbrukning samt skapa optimala förhållanden för husets ventilation.
Därför ska alla skarvar och genomföringar för t ex el och ventilation tejpas med tejp avsedd för byggfolie. Det är vanligt att ångspärren läggs en bit ut i konstruktionen innanför ett så kallat installationsskikt där eldragning och liknande kan ske utan att byggfolien punkteras. Dafa tejp för fuktspärr finns i två varianter, en som är rivbar för skarvning, samt en som är flexibel för genomföringar. Olika hantverksgrupper måste samverka för att kunna garantera en helt tät fuktspärr.

Men kan ett hus bli för tätt? Moderna hus byggs täta för att spara energi och luftombyte sker med en välfungerande anläggning för ventilation. Endast ett tätt hus ger förutsättningar för rätt luftombyte på ett energieffektivt sätt. Otätheter räknas inte som ventilation.

I äldre hus med självdrag saknas vanligen ångspärr vilket inte brukar innebära problem så länge uppvärmning sker genom eldning i varma murstockar som också driver luftombytet. Man bör dock vara medveten om de problem som kan uppstå i ett äldre hus vid byte av uppvärmningssystem och vid tilläggsisolering.

 

tejp för ångspärr    tejp för fuktspärr