Fönsterkitt LAseal

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-24 av 26

Sätt fallande sortering
Sida
per sida

Om fönsterkitt LAseal

Ska du kitta om fönster? Använd ett elastiskt fönsterkitt som inte torkar eller spricker.

LAseal fönsterkitt

Vi har tagit fram LAseal fönsterkitt, en produkt för att kitta fönster som baseras på vår långa erfarenhet samt de krav som krävande kunder har på ett modernt fönsterkitt. LAseal fönsterkitt har rätt konsistens för att kitta om fönster, enkel applicering samt de tekniska egenskaper som krävs för mycket lång hållbarhet och god vidhäftning. Dessutom finns LAseal i många färger, bl a grönt och rött. Kittet som har blivit ett begrepp i branschen har genomgått åldringstester och prövats noga av professionella yrkesutövare. Produkten är testad med ett flertal olika färgfabrikat och färgtyper med mycket gott resultat. De flesta grundfärger avsedda för fönstermålning fungerar mycket bra tillsammans med LAseal, alkydoljegrund, vattenspädbar alkydoljegrund samt flera fabrikat av linoljefärger. Vid målning med linoljefärg på LAseal fönsterkitt kan ytan upplevas som något mattare än på själva fönsterbågen. LAseal har 10 års funktions- och materialgaranti.

Kitta om fönster med LAseal fönsterkitt

Linoljekitt

För dig som jobbar med kulturhantverk erbjuder vi även klassiskt linoljekitt från Åffa som baseras på linolja och krita. Linoljekitt är ett bra alternativ för dig som vill kitta gamla fönster på traditionellt vis eller om du tycker att det är svårt att kitta med fogspruta. Se gärna vår instruktionsfilm som visar hur du kittar fönster.

Klassiskt linoljekitt baserat på linolja och krita

Kitta om fönster

Den påfrestning fönsterkittet utsätts för varierar mycket. Ett litet spröjsat vitmålat fönster på husets norrsida påverkas naturligtvis mindre än ett brunlaserat perspektivfönster på södersidan, då stora fönster i mörk kulör som utsätts för stora temperaturväxlingar rör sig mer. Fönstrets livslängd är helt beroende av fönsterkittets förmåga att hålla tätt mellan glas och trä! Välj därför att kitta om fönster med ett elastiskt kitt som inte torkar och spricker.