Brandfog

Visa som Rutnät Listvy

4 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida

Om brandfog

Fire Protect är ett komplett sortiment for brandfogning av linjära fogar och genomföringar mot en mängd olika material i olika brandklasser.

Brandfogmassor, rörmanschetter, rörkragar och fogskum för brand

Fire Protects produkter för brandfogning har certifierngar i olika brandklasser mot en mängd olika byggnadsmaterial. Gemensamt för produkterna är att de är certifierade utan krav på särskilt branddrev.

Linjära brandfogar

Fire Protect erbjuder tre olika typer av brandfogmassor för brandfogning av linjära brandfogar. Fire Protects brandakryl för invändigt bruk, samt en silikonfogmassa för brand som främst är avsedd för fogning mot olika stenmaterial. Fire Protects hybridfogmassa är övermålningsbar och godkänd för både invändigt och utvändigt bruk.
Den kan användas i en mängd olika höga klasser mot flera olika typer av material eller materialkombinationer.
Ta del av våra monteringsexempel samt certifieringar för att hitta rätt produkt för ert ändamål.

Brandklassat fogskum

Fire Protects brandklassade fogskum kan användas enskilt för vissa brandklasser, eller i kombination med t ex hybridfogmassan i högre klasser.
Se mer info under respektive produkt .

Genomföringar

Fire Protects system för brandfogning erbjuder ett komplett system för brandfogning av t ex rörgenomföringar och kabelstegar. Exempel på produkter för detta ändamål är rörmanschetter, rörkragar, svällande brandskyddsmassa, svällande brandakryl och brandisoleringsskivor.

Brandskydd för eldosor och vägguttag 

Fire Protect inlägg för vägguttag är utvecklat för att göra elektriska vägguttag brandresistenta. Inlägget placeras längst in i eldosan.