arbetsmiljo

Enklare och säkrare jobb

Den moderne hantverkaren förstår vikten av att skydda sin kropp. Använd rätt skydd så behåller du hälsan. Vi har hjälpmedel för montering, transport och lyft och skyddsprodukter som handskar, munskydd och hörselskydd.

Arbetsmiljö
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-24 av 151

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
  1. Sundström, Friskluftsfläkt SR 500 med mask SR 570
    Sundström, Friskluftsfläkt SR 500 med mask SR 570 Sundström filterfläkt SR 500 med mask SR 570, standardbatteri ingår. Låg vikt och anatomisk utformning av fläkt och bälte ger hög komfort. Enkel manövrering med endast en knapp. Två luftflöden +175 resp +240 l/min för att säkerställa hög skyddsnivå. Dessa värden hålls konstanta under hela driftstiden av fläktens automatiska flödesreglering Lång driftstid, upp till 13 timmar i kombination med snabbladdade Litium-jon batterier ger störningsfri användning utan onödiga avbrott.Automatisk flödesreglering kompenserar för igensatta filter. Självkalibrerar efter val av ansiktesdel och filter. Unikt larmsystem med vibration, ljud- och ljussignal vid hinder av luftflöde, igensatta filter samt låg batterinivå. Kullagrad fläktmotor med balanserat fläkthjul, för störningsfri och lång driftstid. EMC godkänd elektronik som avger minimalt med elektromagnetisk strålning och ej heller påverkas av elektromagnetiska fält. Löstagbart batteri, av intelligent Litium-jon typ för snabbladdning och utan negativa minneseffekter. Lätt att rengöra och är översköljningsbar. Levereransomfattning: Fläkt Batteri standard 14,8v 2,2 Ah. Laddtid ca 1,5 tim. Bälte Filteradapter, 2 st P3 Partikelfilter, 2 st Förfilter, 5 st Förfilterhållare, 2 st Flödesmätare Batteriladdare Bruksanvisning Överensstämmer med EN 12941:1998 och EN 12942:1998. IP 67. Skärm SR 570 tillsammans med den batteridrivna fläkten SR 500 eller SR 700 och godkända filter ingår i Sundströms fläktassisterade andningsskyddssystem. Skärmens andningsslang ansluts till den filterförseddafläkten. Övertrycket som bildas i skärmen förhindrar partiklar och andra föroreningar att komma in i skärmen. Utrustningarna kan användas som alternativ till filterskydd i alla situationer där sådana rekommenderas. Detta gäller i synnerhet vid tunga, varma eller långvariga arbeten. Skyddar andningszonen och hjässan Uppfällbart visir Slag- och reptålig PC-siktskiva Reglerbar huvudställning Luftriktare för optimal komfort Tillförd luft håller visiret imfritt Utbytbar flexibel andningsslang Standardfäste för hörselkåpor Utbytbara skyddsfolier som tillbehör PC siktskiva och visirram klarar höghastighetspartiklar 120m/s vid extrema temperaturer, vätskestänk och smält metallstänk Försedd med utandningsventil Finns i en storlek Överensstämmer med EN 12941:1998 + A2:2008, EN 166:2001, EN 812:2012 med Bump cap Är du osäker på vilket filter du behöver? Ladda ner appen Sundström Safety Filter Guide. Där kan ni söka i en lista efter ämne eller Cas.nr för att enklare kunna göral rätt filterval.
    11243,75 kr
  2. Hörselskydd PELTOR HRXS220A Work Tunes Pro
    Hörselskydd PELTOR HRXS220A Work Tunes Pro 3M™ PELTOR™ WorkTunes™Pro är ett hörselskydd med inbyggd FM-radio i en ny design. Flera smarta funktioner är också nya. Batterier ingår. Förbättrat ljud: Med WorkTunes Pro kan du lyssna på radio och musik medan du jobbar och hela tiden är du skyddad mot bullret runt omkring dig. Ny högtalardesign och ny modern elektronik ger förbättrad ljudkvalitet. För din säkerhet är musiken och ljudet i kåporna alltid begränsat till max 82 dB. Inbyggd antenn: WorkTunes Pro har fortfarande en antenn, men för din skull är den inbyggd så att du slipper slå i den och fastna när det är trångt. Elektroniken är mer skyddad: WorkTunes Pro har Dual Shell Design vilket gör att all elektronik kan placeras på utsidan av kåpan istället för på insidan. Nu är elektroniken bättre skyddad från svett och fukt som annars kan skada elektroniken. En röst berättar frekvensen: När du söker stationer på en FM-radio är det ibland svårt att veta om du har hittat den station du letar efter eller inte. I WorkTunes Pro är det lätt. Nu behöver du inte längre fundera på var du är. En guideröst talar om för dig vilken frekvens du är på när du hittar en station. Spara dina favoritstationer: Den digitala radiokretsen i den inbyggda FM-radion gör det möjligt att spara upp till fem stationer. Nu är dina favoritstationer bara en knapptryckning borta. Lyssna till musik från din mobil: Du kan ansluta din mobil till WorkTunes Pro via kabel till 3,5 mm stereo ingången. Då har du tillgång till alla dina spellistor, podcasts och ljudböcker i din mobil. Dessutom hör du även ringsignalen och andra signaler i kåpan. Överensstämmer med PPE-direktiv 8/686/EEC samt tillämpliga delar av Europastandard EN 352.
    1281,25 kr
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-24 av 151

Sida
per sida
Sätt fallande sortering

Om arbetsmiljö

Handskar

Vi erbjuder det mesta du kan behöva för ett enklare och säkrare jobb. Den moderne hantverkaren förstår vikten av att skydda sin kropp. De flesta hantverksyrken medför påfrestningar i form av förslitningsskador, tunga lyft, skärskador, damm och buller mm.

Använd rätt skydd så behåller du hälsan och kan prestera bättre både under arbete och fritid. Hos oss hittar du luftrenare från Pullman Ermator, handskar för montering och skärskydd, skyddsglasögon, hörselskydd, fallskydd och andningsskydd. För montering, transport och lyft erbjuder vi ett antal smarta hjälpmedel speciellt för dig som jobbar med fönster och dörrar.

Handla arbetsmiljö hos Leif Arvidsson

Handla proffsverktyg och tillbehör enkelt och bekvämt hos Leif Arvidsson. Inom arbetsmiljö hittar du produkter som Ögonskydd. Dessutom har vi produkter som t.ex. Luftrenare och Andningsskydd friskluftsmask.