Sliprondell

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-24 av 54

Sätt fallande sortering
Sida
per sida

Om sliprondell

Vi erbjuder Sliprondeller från Festool och Mirka, även Mirkas nätslippapper Abranet. Passar till många olika slipmaskiner från t ex Festool, Makita, Bosch och Flex.

I sortimentet finns sliprondell med 115 mm, 125 mm, 150, mm samt 225 mm som passar bl a Festool Rotex och Festool Planex.

Sliprondellerna finns i två olika fabrikat. Mirkas kvalitet Coarse Cut har förstärkt ryggmaterial och Mirkas kornbindningsteknologi Progressive Bond som gör Coarse Cut till det perfekta slipmaterialet för grova slipoperationer och även för golvslipning. Coarse Cut ger effektiv avverkning och har bra kanthållfasthet. Lämplig för bl a slipning av trä och målade träytor. Den vanligaste dimensionen är sliprondell 125 mm som ofta används till Festool Rotex eller Mirkas slipmaskin Deros.

Festool Granat är ett annat högkvalitativt papper som har liknande egenskaper som Mirka Coarse Cut. Även den är lämplig för bla slipning av trä och målade träytor, t ex fönster och fönsterbågar.

Välj en slipplatta som motsvarar sliprondellens hålbild och använd dammsugare. Det ger bättre arbetsmiljö, mindre städning, bättre slipresultat och dessutom håller pappret längre vilket ger bättre totalekonomi. Vid användning av dammsugare sätter inte pappret igen sig lika lätt. En sliprondell av hög kvalitet har dessutom längre hållbarhet och du slipper byta lika ofta. Var noga med att inte trycka maskinen för hårt mot underlaget och anpassa varvtalet efter materialets beskaffenhet. En dammsugare tar inte riktigt allt slipdamm, så använd gärna en friskluftsmask som skyddar dina lungor mot skadliga partiklar.