Akrylfogmassa

Visa som Rutnät Listvy

7 artiklar

Sätt fallande sortering
  1. 3M Fast-F Tape 8067 E 50 mm x 25 m
    3M Fast-F Tape 8067 E 50 mm x 25 m 3M Fast-F Flexible Air Sealing Tape 8067 E 50 mm x 25 m 3M´s helt unika fogtejp / tätningstejp / skarvtejp som används för permanent lufttätning i anslutningar, skarvar och genomföringar. Fogtejpen lufttätar och minskar energiläckaget, resultatet blir täta och energieffektiva fastigheter. Produkten heter Fast-F Flexible Air Sealing Tape 8067 och är ett alternativ till traditionella fogmassor vid permanent tätning, t ex vid montering av fönster. Provtryckningar har visat att tätningstejpen uppnår en högre lufttäthet än tätning med fogmassa. Fönstret drevas på traditionellt sätt och bottningslist monteras för bästa ljuddämpning. 3M Fast-F Flexible Air Sealing Tape 8067 fogtejp / tätningstejp monteras sedan som inre tätning. Fast-F Flexible Air Sealing Tape 8067 fogtejp fäster mot de flesta byggnadsmaterial och kan appliceras på fuktiga ytor, i låga temperaturer ner till -18°C. Tätningstejpen har ett patenterat ryggmaterial som dessutom tätar kring spik. Tätningstejpen har 6 månaders UV-resistens och levereras med ett delat skyddspapper som förenklar appliceringen. Fogtejpen är godkänd av SP SITAC och P-märkt för skarvning av åldersbeständig byggfolie (luft- och ångspärr) samt registrerad hos BASTA och Sunda Hus. Användningsområden: Täta fönster runt fönster och dörrar Täta i anslutningar mellan byggnadsdelar Täta skarvar mellan golv, vägg och tak Tätning av genomföringar såsom rör och eldosor Produktfördelar: 50 års åldersbeständighet Godkänd av SP SITAC och P-märkt för skarvning av åldersbeständig byggfolie Registrerad i BASTA och Sunda Hus Luft- och fukttät lösning som förhindrar fuktkonvention i byggnaden Fäster mot de flesta material Kan appliceras på fuktiga ytor och i låga temperaturer ner till -18°C Godkänd för att sluta tätt kring penetrerande spikar Patentskyddat ryggmaterial med 6 månaders UV-resistens Innehåller inga icocyanater och/eller polyuretaner Kräver inget för- eller efterarbete Finns i flera dimensioner Kontakta oss gärna för mer information: 0392-36010 info@leifarvidsson.se

    Art nr: 8695

    525,00 kr
per sida

Akrylfogmassa för proffs

Akrylfogmassa för målare och byggare av proffskvalitet. Akrylfog (kallas även latexfog, akustikfog, målarfog och ventilationsfog etc.) förekommer i en mängd olika kvalitéer. De produkter vi erbjuder håller den kvalitet som krävs av professionella användare. Målarens och snickarens bästa vän som möjliggör ett perfekt resultat i krympsprickor eller geringar som inte går ihop helt. 

Akrylfog för måleri och snickeri

LAkryl latexfog är en akrylfogmassa av mycket hög kvalitet som passar bra till krympsprickor inomhus runt till exempel listverk och foder runt dörrar, fönster och i takvinklar mm. Smidig att jobba med och har en unik sammansättning som reducerar sprickbildning till ett minimum och ger perfekt vidhäftning. Fogen blir diffusionstät, petsäker och elastisk. Härdad fog tål vatten och är temperaturbeständig från -20°C till + 75°C. Fogmassan är vattenbaserad och är därför lätt att stryka ut samt att tvätta bort från verktyg och händer. Övermålningsbar med de flesta färgtyper. Även lämplig som tätning i ventilationssammanhang och som akustiktätning.

LAkryl akrylfog kan också användas som invändig diffusionstätning vid fogning runt fönster om man kan garantera fogrörelser under 10%. Vid fogning runt fönster föredrar många av våra kunder en kvalitet som är något lösare och väljer i de sammanhangen ofta LAkryl-E. Om du vill ha en transparent målarfog rekommenderas Silicryl-WT som är mjölkvit vid läggning, men som blir genomskinlig när den härdat.

Vi rekommenderar en appliceringstemperatur mellan +5°C till +40°C. Ytorna ska vara rena och torra före applicering. LAkryl har mycket god vidhäftningsförmåga mot de flesta byggmaterial (vissa porösa material kan behöva förbehandlas med en primer av 1 del LAkryl och 2 delar vatten). Har en relativt fast konsistens för att vara extra lättjobbad och är speciellt framtagen för att förhindra sprickbildning i färgen. 

Produkten är bedömd av Sunda Hus, registrerad i Basta och har betyg Accepteras hos Byggvarubedömningen.

Akrylfog och akrylfogmassa