Akrylfogmassa

Visa som Rutnät Listvy

6 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida

Akrylfogmassa för proffs

Akrylfogmassa för målare och byggare av proffskvalitet. Akrylfog (kallas även latexfog, akustikfog, målarfog och ventilationsfog etc.) förekommer i en mängd olika kvalitéer. De produkter vi erbjuder håller den kvalitet som krävs av professionella användare. Målarens och snickarens bästa vän som möjliggör ett perfekt resultat i krympsprickor eller geringar som inte går ihop helt. 

Akrylfog för måleri och snickeri

LAkryl latexfog är en akrylfogmassa av mycket hög kvalitet som passar bra till krympsprickor inomhus runt till exempel listverk och foder runt dörrar, fönster och i takvinklar mm. Smidig att jobba med och har en unik sammansättning som reducerar sprickbildning till ett minimum och ger perfekt vidhäftning. Fogen blir diffusionstät, petsäker och elastisk. Härdad fog tål vatten och är temperaturbeständig från -20°C till + 75°C. Fogmassan är vattenbaserad och är därför lätt att stryka ut samt att tvätta bort från verktyg och händer. Övermålningsbar med de flesta färgtyper. Även lämplig som tätning i ventilationssammanhang och som akustiktätning.

LAkryl akrylfog kan också användas som invändig diffusionstätning vid fogning runt fönster om man kan garantera fogrörelser under 10%. Vid fogning runt fönster föredrar många av våra kunder en kvalitet som är något lösare och väljer i de sammanhangen ofta LAkryl-E. Om du vill ha en transparent målarfog rekommenderas Silicryl-WT som är mjölkvit vid läggning, men som blir genomskinlig när den härdat.

Vi rekommenderar en appliceringstemperatur mellan +5°C till +40°C. Ytorna ska vara rena och torra före applicering. LAkryl har mycket god vidhäftningsförmåga mot de flesta byggmaterial (vissa porösa material kan behöva förbehandlas med en primer av 1 del LAkryl och 2 delar vatten). Har en relativt fast konsistens för att vara extra lättjobbad och är speciellt framtagen för att förhindra sprickbildning i färgen. 

Produkten är bedömd av Sunda Hus, registrerad i Basta och har betyg Accepteras hos Byggvarubedömningen.

Akrylfog och akrylfogmassa