LAflexseal Bygg & Fasadfogmassa

Visa som Rutnät Listvy

4 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

4 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

LAflexseal fasadfogmassa 25 LM

LAflexseal är en ftalatfri fasadfogmassa och byggfog av högsta kvalitet med hög rörelseupptagningsförmåga och är baserad på hybridteknik. Den lämpar sig särskilt för fogning i fasader (fogmassa i fasad) och som byggfogmassa i rörelsefogar runt till exempel fönster och dörrar, sandwich- och betongelement, samt många olika multiändamål inom byggområdet. Helt fri från ftalater. LAflexseal är en fogmassa för fasader som är elastisk, stabil och lågmodulent 25 LM.
LAflexseal är byggarens vän inom många olika typer av fogning, till exempel som fogmassa i fasad och som byggfog.

LAflexseal som byggfog och byggfogmassa

LAflexseal är även mycket lämpad som byggfog / byggfogmassa för multiändamål inom byggområdet och har mycket bra vidhäftningsförmåga mot många byggmaterial som t ex många PVC, tegel, plåt, aluminium, rostfritt stål, betong och trä samt de flesta målade ytor. Övermålningsbar med de flesta vattenbaserade färgsystem. Kan också användas inomhus.

Tycker du att det är jobbigt att välja rätt fogmassa eller byggfog? Olika fogmassors användningsområden kan överlappa varandra mycket, och det kan göra att det är svårt att välja. Därför kanske du upplever att du måste ha många olika typer på lager eller i din servicebil? LAflexseal fungerar för de flesta användningsområden, speciellt utomhus vilket gör att du kan känna dig trygg med funktionen vid fogning i nästan alla sammanhang och mot de väldigt många olika byggmaterial.

Användningsområde:
Rörelsefogar inom byggområdet som till exempel anslutningsfogar runt fönster, dörrar och betongelement samt sandwichelement. Tätningar av karosserier i bilindustrin. Också mycket lämplig som multibyggfog för flera olika ändamål inom byggområdet, till exempel runt fönsterbleck och i flera andra sammanhang

Arbetsbeskrivning:
Fogytorna ska vara väl rengjorda och dammfria samt vara stabila och fria från fett. Om ytorna är porösa bör de behandlas med primer. För förbättrad vidhäftning på lackade eller lackerade ytor kan rengöring med t ex T-röd behövas. Gör egna vidhäftningsprov
vid osäkerhet.

Tekniska data:
Temperaturbeständighet -40/+90°C
Bearbetas inom 20 min
Tillåten fogrörelse +-25%
Draghållfasthet 1,15 N/mm2
Töjning vid brott >500%
Hårdhet 25 +/-5 Shore A