Väggventiler

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 25-48 av 89

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. Fresh 90 Vit kpl m. genomföring och galler
  Fresh 90 Vit kpl m. genomföring och galler Klassisk väggventil för väggmontage, avsedd för kontinuerlig ventilation av bostäder. Försedd med filter och kraftig kondensisolering. Friskluftsventil som i komplett utförande levereras med genomföring och ytterväggsgaller. Genomföringen består av tre modulrör, ett med bygglängd 50 mm och två med 100 mm bygglängd. Modulrören är byggbara mot varandra med tryckpassning. Ventilstosen som passar inuti modulrören är 80 mm lång och ger därmed en teleskopfunktion på ca. 60 mm. Det korta modulröret bygger 50 mm, detta gör att man inte behöver kapa något rör. Ytterväggsgallret har en stos direkt byggbar mot modulrören. Invändig friskluftsventil: Den invändiga ventildelen består av ett chassi med ett steglöst spjäll samt en kåpa med filter och kondensisolering. Spjället manövreras med ett skjutreglage som finns på undersidan av ventilen. Kåpan har en unik utformning som medför att större mängd nedkyld luft kan tillföras rummet utan dragproblem. Undersidan saknar helt öppningar, istället sprids luften uppåt och åt sidorna för att minska risken för problem med drag och kallras. Under kåpan på friskluftsventilen Fresh 90 finns ett damm- och insektsfilter som är enkelt att ta bort för rengöring eller utbyte. Standardfilter kan, om det inte är alltför smutsigt rengöras med mild tvållösning och vatten. Filter utbytes vid behov, men dock minst en gång per år. Förutom standardfiltret finns även pollenfilter och miljöfilter. Pollenfilter och miljöfilter skall ej rengöras utan byts när de är smutsiga. Pollenfilter har klass G4 och Miljöfilter klass F7. Ventilen kan stängas helt, men man kan garantera ett grundflöde genom att ta bort en plugg i spjällbladet. Montering sker enklast med hjälp av hålsåg och kraftig borrmaskin. Var noga med att täta med fogmassa mellan rör och vägg på både insidan och utsidan innan montering av ventil och yttergaller. Grundflöde får man genom att ta bort en plugg i spjällbladet. Montering/placering: Ventilen bör placeras högt upp på väggen, finns det radiator bör man sträva efter en placering ovanför denna. Vid sådan placering utnyttjas konvektionsströmmen och man når bästa komfort. Fresh 90 går utmärkt att använda vid golvvärme tack vare sin unika konstruktion av luftöppningarna. Håltagning Ø mm 105 mm Mått inv. del 150x150 Luftflöde vid 10 Pa 9 l/s Mått utv. galler 150x150

  Art nr: 1890

  408,75 kr
 2. Fresh 90 invändig väggventil
  Fresh 90 invändig väggventil Fresh 90 invändig väggventil Fresh 90 är en klassisk väggventil med kvadratisk form för väggmontage, avsedd för kontinuerlig ventilation av bostäder. Försedd med filter och kondensisolering. Den invändiga ventildelen består av ett chassi med ett steglöst spjäll samt en kåpa med filter och kondensisolering. Spjället manövreras med ett skjutreglage som finns på undersidan av ventilen. Kåpan har en unik utformning som medför att större mängd nedkyld luft kan tillföras rummet utan dragproblem. Undersidan saknar helt öppningar, istället har översidan större öppningar. Därmed sprids luften åt sidorna samt uppåt för en mer komfortabel spridning av luften och minskad risk för drag och kallras. Under kåpan på Fresh 90 finns ett damm- och insektsfilter som är enkelt att ta bort för rengöring eller utbyte. Standardfilter kan, om det inte är alltför smutsigt rengöras med mild tvållösning och vatten. Filter utbytes vid behov, men dock minst en gång per år. Förutom standardfiltret finns även pollenfilter och miljöfilter. Pollenfilter och miljöfilter skall ej rengöras utan byts när de är smutsiga. Pollenfilter har klass G4 och Miljöfilter klass F7. Ventilen kan stängas helt, men man kan garantera ett grundflöde genom att ta bort en plugg i spjällbladet. Montering sker enklast med hjälp av hålsåg och kraftig borrmaskin. Var noga med att täta med fogmassa mellan rör och vägg på både insidan och utsidan innan montering av ventil och yttergaller. Håltagning 105 mm Mått inv. del 150x150 Luftflöde vid 10 Pa 9 l/s Ventilen finns även komplett med väggenomföring och yttergaller, se art. nr. 1890.

  Art nr: 1756

  355,00 kr
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 25-48 av 89

Sida
per sida
Sätt fallande sortering

Fresh väggventiler

Fresh väggventil med eller utan bullerdämpning samt enklare väggventiler av plast för t ex garage och förråd. Med en modern bullerdämpande väggventil kan få en ljuddämpande lösning och med rätt dimensionering få in rätt mängd dragfri, tyst och ren tilluft. Vi erbjuder flera varianter och modeller även av ljudreducerande väggventil.

Att montera en  väggventil för tilluft är en bra och enkel åtgärd för att förbättra ventilationen i ditt hus. Nya Fresh TL100DE har en rad fördelar som förbättrar komforten. Förutom ett diskret utseende där ventilen kan målas eller tapetseras över har ventilen integrerad stormsäkring, stor filterarea och komfortabel luftspridning. Stormsäkringen förhindrar överventilation vid vindpåverkan och sparar därmed energi och minskar risken för drag. Med en bullerdämpande ventil för bullerutsatta miljöer kan du enkelt förbättra ljudmiljön inomhus. De kan dessutom utrustas med filter i olika klasser om du har problem med tex allergi. Om det finns radiator bör man sträva efter placering ovanför denna och i övrigt bör man ta hänsyn till rummets möblering. 

Fresh väggventil TL80DE dBs är en ljuddämpande ventil med en 124 mm ljudreducerande väggenomföring och bra bullerdämpning. Om du önskar ännu högre dämpningsförmåga rekommenderar vi Fresh TL80DE dBr vars ljudreduktion D.n.e.w är hela 56 dB vid 400 mm väggtjocklek. Båda har diskret design, utbytbart filter och stormsäkring. Stormsäkringen förhindrar överventilation vid vindpåverkan och sparar därför energi samtidigt som den minskar risken för drag.

Om du önskar en ventil med mindre genomföring finns också väggventil 80.

Den bullerdämpande väggventilen NonSonus FLV-65 från HIAK är en friskluftsventil med marknadens bästa ljudreduktion och är resultatet av ett avancerat utvecklingsarbete av akustiker med specialkunskaper inom området ljuddämpning.

Bullerdämpande väggventil med extra hög dämpning

Väggventilen NonSonusFLV-65 är en bullerdämpande väggventil med mycket hög ljudprestanda och ljuddämpning även om husets väggar är tunna. Den har justerbart luftflöde, insektsskydd och filter.
Uppmätt luftljudsisolering enligt EN 10140-2 och luftflöde enligt 13141 1. Mätningarna är i utförda i ackrediterat lab, RISE AB med referensarea 10m² Sabine ekvivalent absorptionsarea. Mätningarna är gjorda med ventilen helt öppen väggventil och luftflöde vid 10 Pa tryckskillnad över vägg. Patentsökt Nr: 26026PCT

Bullerdämpning vid 200 mm väggtjocklek: Dn,e,w 57 dB Dw+C 55 dB Dw+Ctr 54 dB. Luftflöde 7 l/s
Bullerdämpning vid 400 mm väggtjocklek: Dn,e,w 65 dB Dw+C 63 dB Dw+Ctr 58 dB Luftflöde 7,4 l/s

 

väggventiler för ren och dragfri tilluft