Grundkurs i Trälagning

Lär dig byta ut rötskadade delar på äldre fönster

Detta är en tvådagarskurs där vi går igenom hela processen för att byta rötskadade delar på äldre fönster.
Kursen hålls i våra kurslokaler i Mullsjö.
En hotellnatt ingår och frukost och lunch båda kursdagarna.

anmalan

Kursupplägg

Dag 1
Första dagen gör vi en åtgärdsbedömning och demonterar fönsterbågen. Materialgenomgång, hur man gör laskning samt byter bottenstycke och genomförande av momenten.
Dag 2
Andra dagen sker färdigställande av arbetet med bågen och sedan genomgång av karm och arbetet med den. vi jobbar med glasning och kittning av fönsterbåge i mån av tid.

Kursdatum för 2024:

Höstens kurstider:

v.44    29-30 Oktober

Plats: Leif Arvidssons kurslokaler i Mullsjö, Målaregatan 5

8840 kr (exkl. moms) per deltagare

OBS! Tag med egna arbetskläder

Mer om vår kurs i trälagning:

Under vår kurs i trälagning får du lära dig hur man lagar rötskador eller byter ut delar av båge, karm eller spröjs på ett fönster. Vår utbildning i trälagning passar både nybörjare och erfarna hantverkare. En utbildning i trälagning kan göra att du som fönsterhantverkare kan göra din verksamhet mer komplett, där utbyte av rötskadade delar ingår som en naturlig del.

Vår trälagningsutbildning är utformad med fokus på att du ska kunna utföra alla arbetsmoment i en vanlig verkstad med relativt enkla hjälpmedel utan att behöva göra stora investeringar i dyra maskiner och verktyg. Verktyg som används är exempelvis, stämjärn, japansåg, bordssåg, slipmaskin och handöverfräs

Under kursen kommer du att lära dig de grundläggande teknikerna för att identifiera och åtgärda rötskador på fönsterbågar, fönsterkarmar och spröjs. Du kommer att träna på att byta ut skadade delar med precision och noggrannhet, samtidigt som du bevarar den ursprungliga estetiken. Våra erfarna instruktörer ger praktiska tips och tricks för att göra trälagningen smidigare och effektivare.

Vi betonar också vikten av att använda rätt material och verktyg för att uppnå bästa resultat. Du kommer att lära dig att välja rätt virkeskvalitet och behandlingar som är lämpliga för utomhusapplikationer och som är motståndskraftiga mot röta och väderpåverkan. Du har också möjlighet att identifiera de orsaker som från början orsakade skadan på fönstret.

Efter avslutad trälagningskurs och utbildning kommer du att ha de färdigheter och kunskaper som krävs för att tidseffektivt utföra högkvalitativa reparationer av fönsterbågar, fönsterkarmar och spröjs. 

Kontaktpersoner

Veronica Frohlund

Bokningsansvarig

Tomas Burman

Kursansvarig