Grundkurs i ventilation

Vi går igenom ventilationens grundprinciper och visar för- och nackdelar med olika lösningar.

Kursen hålls under en dag i vår butik I Kista.

Vi går igenom hela vårt sortiment och presenterar för- och nackdelar med olika ventilationslösningar.

Kursen passar dig som vill hitta smarta ventilationslösningar för fönster och vägg. Hos oss får du kunskap om vad vi har att erbjuda på marknaden, monteringslösningar och ljuddämpningsmöjligheter.

 

anmalan

Kursupplägg

Dag 1
Utbildningen berör ventilationens grundprinciper med tilluft i fokus genom fönster, vägg eller bakom radiator samt bullerdämpning och dimensionering av tilluftsflöden.
Vi går igenom hela vårt ventilationssortiment mer i detalj med ljuddämpningstillbehör och olika lösningar beroende på situationen.
Vi tittar närmare på olika fönsterventiler monterade över spalt eller hålrad med eller utan ljuddämpande tillbehör.
Vi har en demovägg där du kan se produkterna på plats och där vi visar hur monteringen går till för de olika ventilerna med och utan tillbehör.

Kursdatum för 2023:

Kontakta Tomas Burman för möjligt kursdatum.

Plats: Leif Arvidssons yrkesbutik i Kista, Haukadalsgatan 8B

4475 kr (exkl. moms) per deltagare

Mer om vår utbildning i ventilation:

Är du en hantverkare som vill ta dina kunskaper inom ventilation till nästa nivå? Då är vår utbildning i ventilation ett bra alternativ för dig. Vår grundkurs i ventilation syftar till att ge en bra överblick över olika typer av lösningar på vanliga problem där olika produkter kan kombineras för att hitta balansen mellan frånluft, tilluft och eventuell bullerdämpning.

Under denna grundkurs i ventilation presenteras vårt omfattande sortiment av produkter för ventilation, inklusive alternativ med och utan bullerdämpning. Vi förklarar hur dessa produkter kan användas för tilluft genom fönster eller vägg och vilka fördelar de erbjuder i olika situationer. Du får tillgång till en demonstrationsvägg där olika typer av tilluftsventiler finns monterade som till exempel fönsterventiler (spaltventiler), väggventiler och radiatordon samt olika tillbehör som förbättrar bullerdämpningen. Mer info om olika ventilationsprodukter hittar du här.

En central del av utbildningen är att förklara principerna och förutsättningarna för att skapa en välfungerande ventilation. Vi kommer att ta dig genom de grundläggande koncepten för system med frånluft/tilluft genom självdrag eller mekanisk  frånluft, exempelvis luftflöde, filtrering och normer samt speciallösningar för bullerdämpning. Vi visar på de olika produkter som finns för tilluft genom fönster och vägg och pekar på för- och nackdelar i olika sammanhang. En film som tipsar om montering av fönsterventiler hittar du här:

Kontaktpersoner

Veronica Frohlund

Bokningsansvarig

Tomas Burman

Kursansvarig