fogmassa

Rätt fogmassa till ditt projekt

Akrylfogmassa, monteringslim, silikonfogmassa och fönsterkitt LAseal för proffsanvändare.

Fogmassor, kitt
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 25-48 av 148

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
 1. LAsilikon NE, Vit 290 ml
  LAsilikon NE, Vit 290 ml

  Art nr: 5540

  123,75 kr
 2. Maskeringstejp 38mm (50m/rulle) Gul
  Maskeringstejp 38mm (50m/rulle) Gul

  Art nr: 5066

  86,25 kr
 3. Fogskum FM610 Helår 750 ml
  Fogskum FM610 Helår 750 ml

  Art nr: 5358

  122,50 kr
 4. LAsilikon NE, Grå 290 ml
  LAsilikon NE, Grå 290 ml

  Art nr: 5541

  123,75 kr
 5. CC-Fönsterdrev 60 mm Självhäftande 5 m/rulle
  CC-Fönsterdrev 60 mm Självhäftande 5 m/rulle CC-Fönsterdrev 60 mm Självhäftande 5 m/rulle Med hjälp av CC Fönsterdrev kan alla dreva fönster och dörrar snabbt och enkelt, både yrkesmannen och hemmafixaren. CC Fönsterdrev passar alla fönster och har genom sin uppbyggnad en rad fördelar gentemot vanliga drevremsor av glasull. Det blir enklare att uppnå god täthet i hela drevspringan, det har högre isoleringsförmåga samt mycket god ljuddämpning. Dessutom monterar du snabbt vilket ökar effektiviteten ytterliggare. Produktens uppbyggnad och egenskaper CC Fönsterdrev består av finporig, impregnerad skumplast som är 30 mm tjock och som pressas samman till en tjocklek av 2 mm. Vid normal rumstemperatur expanderar remsan till sin fulla tjocklek på 1-3 timmar, långsammare vid kall väderlek. Optimal fogbredd är 5-15 mm. Produkten har ljudisolerande egenskaper och kan användas som fönsterdrev i konstruktioner vid krav på R´w som är mindre än eller lika med 50 dB. Godkännandedokument hittas i vår webshop, men kan också skickas på begäran. Fördelar med CC Fönsterdrev SITAC och CE-godkänd Låg värmekonduktivitet 0,0033 W/(m*K) och därmed hög isoleringsförmåga Enkelt montage med nålpistol (ej klammer) eller välj den självhäftande varianten Mycket god ljuddämpning Tidsbesparande Remsan förblir elastisk och dörren/fönstret kan därför efterjusteras utan problem Principer för ett bra och välfungerande montage med CC Fönsterdrev Drevet ersätter andra typer av fönsterdrev som t ex remsor av glasull eller fogskum, Däremot så ersätter inte produkten vare sig den inre eller yttre tätningen. Enligt principen diffusionsöppen utsida och diffusionstät insida ska därför insidan göras diffusionstät med t ex lämplig fogmassa eller tejp. På utsidan ordnas vädertätning genom exempelvis smyglist, expanderande fogband för utvändigt bruk eller luftad tätning med lämplig fogmassa. Då CC Fönsterdrev har en standardbredd på 60 mm monteras den från insidan och skjuts in en liten bit i drevspringan för att få plats med fogmassa om det skall användas. Då standardkarm har en större bredd än 60 mm hamnar därför erfoderlig luftspalt på rätt plats, dvs på utsidan.Fogning kan ske direkt mot drevet utan bottningslist. Vid användning av diffusionstät fogtejp kan CC Fönsterdrev placeras jämns med karmens insida. Optimal fogbredd för drevremsan är 5-15 mm.

  Art nr: 9057 rulle

  197,50 kr
 6. LAsilikon NE, Svart 290 ml
  LAsilikon NE, Svart 290 ml

  Art nr: 5527

  123,75 kr
 7. CC-Fönsterdrev 60 mm Standard 5 m/rulle
  CC-Fönsterdrev 60 mm Standard 5 m/rulle CC-Fönsterdrev standard 60 mm 5 m/rulle Med hjälp av CC Fönsterdrev kan alla dreva fönster och dörrar snabbt och enkelt, både yrkesmannen och hemmafixaren. CC Fönsterdrev passar alla fönster och har genom sin uppbyggnad en rad fördelar gentemot vanliga drevremsor av glasull. Det blir enklare att uppnå god täthet i hela drevspringan, det har högre isoleringsförmåga samt mycket god ljuddämpning. Dessutom monterar du snabbt vilket ökar effektiviteten ytterliggare. Produktens uppbyggnad och egenskaper CC Fönsterdrev består av finporig, impregnerad skumplast som är 30 mm tjock och som pressas samman till en tjocklek av 2 mm. Vid normal rumstemperatur expanderar remsan till sin fulla tjocklek på 1-3 timmar, långsammare vid kall väderlek. Optimal fogbredd är 5-15 mm. Produkten har ljudisolerande egenskaper och kan användas som fönsterdrev i konstruktioner vid krav på R´w som är mindre än eller lika med 50 dB. Godkännandedokument hittas i vår webshop, men kan också skickas på begäran. Fördelar med CC Fönsterdrev SITAC och CE-godkänd Låg värmekonduktivitet 0,0033 W/(m*K) och därmed hög isoleringsförmåga Enkelt montage med nålpistol (ej klammer) eller välj den självhäftande varianten Mycket god ljuddämpning Tidsbesparande Remsan förblir elastisk och dörren/fönstret kan därför efterjusteras utan problem Principer för ett bra och välfungerande montage med CC Fönsterdrev Drevet ersätter andra typer av fönsterdrev som t ex remsor av glasull eller fogskum, Däremot så ersätter inte produkten vare sig den inre eller yttre tätningen. Enligt principen diffusionsöppen utsida och diffusionstät insida ska därför insidan göras diffusionstät med t ex lämplig fogmassa eller tejp. På utsidan ordnas vädertätning genom exempelvis smyglist, expanderande fogband för utvändigt bruk eller luftad tätning med lämplig fogmassa. Då CC Fönsterdrev har en standardbredd på 60 mm monteras den från insidan och skjuts in en liten bit i drevspringan för att få plats med fogmassa om det skall användas. Då standardkarm har en större bredd än 60 mm hamnar därför erfoderlig luftspalt på rätt plats, dvs på utsidan.Fogning kan ske direkt mot drevet utan bottningslist. Vid användning av diffusionstät fogtejp kan CC Fönsterdrev placeras jämns med karmens insida. Optimal fogbredd för drevremsan är 5-15 mm.

  Art nr: 9058 rulle

  163,75 kr
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 25-48 av 148

Sida
per sida
Sätt fallande sortering

Om fogmassor, kitt

LAseal fönsterkitt

Vi erbjuder fogmassa samt kitt för fönster av högsta kvalitet för yrkesanvändare. Våra fogmassor innefattar ett stort sortiment där silikonfogmassa, MS-polymer, latexfog / akrylfogmassa, fasadfogmassa, byggfogmassa och monteringslim är några exempel. För utom fogmassor är vi även specialister på fönsterkitt. Prova gärna LAseal som används av Sveriges ledande glasmästeri- och fönsterrenoveringsföretag. Mer info under respektive kategori.

Fogmassa och fönsterkitt för byggändamål och fönster

Vi erbjuder fogmassor för allsidig användning inom byggområdet, exempelvis fogning runt fönster samt för kittning av fönster. Fogmassor inom byggområdet används på en mängd olika sätt, och det är därför viktigt att använda en produkt som är anpassad efter just dina förutsättningar. Det finns en mängd produkter av multikaraktär som uppges passa till nästan allt och det stämmer ofta, men inte alltid. Det är därför viktigt att hitta rätt material till rätt applikation för att kunna garantera rätt funktion under lång tid. Om man t ex väljer ett billigt eller felaktigt fogmaterial för tätning runt fönster kommer en läckande fog orsaka ökade kostnader för energi som under byggnadens livslängd vida överstiger den eventuella besparing man gjorde på materialet.

Är du osäker på vilken produkt du bör använda? Kontakta oss, vi har lång erfarenhet och erbjuder självklart gratis rådgivning till yrkesanvändare!

Fogmassa för byggändamål och fönster

Vilken typ av fönsterkitt bör man använda? Kittets viktigaste uppgift är att hålla tätt mellan glas och trä. Man bör därför välja ett elastiskt kitt som klarar att ta upp de rörelser som ett fönster utsätts för på grund av till exempel temperaturväxlingar. LAseal är speciellt framtaget för proffs och levereras till Sveriges ledande företag inom fönsterrenovering och glasmästeri. LAseal finns i många färger, bl a grönt och rött. Vi erbjuder också klassiskt linoljekitt från Åffa / Danalim för kulturhantverkare.

Köp fogmassor, kitt hos Leif Arvidsson

Handla proffsverktyg och tillbehör enkelt och bekvämt hos Leif Arvidsson. Inom fogmassor, kitt hittar du produkter som Silikonfogmassa. Dessutom har vi produkter som t.ex. Fönsterkitt LAseal och Linoljekitt.