Spanjoletthandtag

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 25-38 av 38

Sätt fallande sortering
Sida
per sida

Om spanjoletthandtag

Många olika typer av handtag och spanjoletthandtag för fönster, fönsterdörr och altandörr, t ex Fix 83 och LA 195 med tryckknappsspärr och lång skylt.

Handtag för altandörr, fönster och fönsterdörrar

Rätt beslag som till exempel handtag till ditt fönster eller din altandörr kan både öka dörrens säkerhet och fungera som en inredningsdetalj, då det finns många olika fabrikat och varianter att välja mellan. Både vad gäller utseende, funktion och låsmöjlighet. För en altandörr finns det flera olika tänkbara kombinationer. Antingen med bara ett handtag på insidan, eller på båda sidor där det yttre kan vara ett draghandtag utan stängnings- och öppningsfunktion. Koppling till spanjolett är vanlig i både fönster och dörrar.

Om utsidan saknar öppningsmöjlighet kan man beroende på säkerhetsnivå välja olika beslag på insidan. Du kan välja beslag utan låsmöjlighet, med enkel tryckknappslåsning, med nyckellås av enkel modell eller ett beslag med vanlig oval cylinder för högre säkerhetsnivå. Alla varianter av beslag med enkel nyckellåsning kan fås med samma nyckelserie om så önskas. Om man vill att altandörren ska kunna öppnas från utsidan och låsmöjlighet saknas där kan man placera ett låsbart beslag på insidan. Tapparna från vardera beslag på in- och utsida sammankopplas på mitten med en så kallad kopplingshylsa / brytsäkring. Om man försöker bryta upp det yttre handtaget går hylsan sönder och handtaget snurrar sedan vilket försvårar inbrott. Val av beslagets låsningsmetod beror på den säkerhetsnivå du vill uppnå. Säkrast är naturligtvis ett säkerhetshandtag, exempelvis Hoppe London 93S för oval cylinder av standardtyp eller ett Fix 835S.

 

Handtag för altandörr med knapplåsning