Karmskruv och verktyg

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

Om karmskruv och verktyg

Karmskruv Programa Plus och professionella hjälpmedel för rationell montering av fönster. Används för montering av innerdörrar, glaspartier och ytterdörrar med karmar som oftast är tillverkade av trä. Montage i karmar av plast och aluminium förekommer också beroende på karmens förutsättning. Karmskruven ger ett montage som kan justeras i efterhand vilket är en stor fördel vid rörelse och sättningar i konstruktionen.

ESSVEs Programa Plus är tillverkad av en zinkhylsa med utvändig gänga och en genomgående skruv av stål som kan rotera fritt i hylsan. Efter montering sitter hylsan i karmen och skruven i väggen. När man skruvar på hylsan (ej på skruven) kan karmen justeras inåt eller utåt. Montering kan ske utan utan fasta klossar eller kilar och montaget kan justeras och demonteras utan att skada karm eller underlag. Köldbryggan minskar då skruven underlättar isolering eftersom drevningen kan utföras i princip obruten.

Programa Plus Karmskruv är testad och godkänd i enlighet med standard SS817332. 

Avståndet mellan karm och vägg avgör vilken längd på karmskruven som ska användas och monteringsdjup i träregel är minst 45 mm. Om karmen är förrborrad sker montaget direkt. 14 mm karmskruvsborr används. Vid montering i betong och tegel används 70 och 90 mm längd tillsammans med N-plugg. För håltegel, lättbetong och lättklinker används 140 mm längd med NL- eller GXL-plugg. Hänsyn tas så att man erhåller rätt inskruvningslängd i pluggen.

Programa Plus har tjockare gods i hylsan och gängor runt om jämfört med Classic. Hylsan har också fyra spår som skär av fibrerna i karmen.
Utformningen av skruvens spets underlättar iskruvning och minskar risken för sprickbildning vid kantnära montage.