Fresh väggventiler

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

Fresh ventil för vägg (väggventiler) och ventilgaller med eller utan bullerdämpning används i bostäder för tyst, ren och komfortabel friskluft. Ventilerna finns att få med ett flertal tillbehör samt filter i många klasser. Fresh bullerdämpande väggventiler klarar höga krav på bullerdämpning av t ex trafikbuller. Här hittar du bl a Fresh 80, 90, TL 98F samt den nyutvecklade Fresh TL100DE. Samtliga modeller finns som bullerdämpande ventil för ökad ljudkomfort. Missa inte Fresh Intellivent, en smart våtrumsfläkt med alla funktioner du behöver.

Fresh ventiler för vägg

Fresh ventil för vägg och ventilgaller finns i flera varianter med olika egenskaper. Nya TL100DE har inbyggd stormsäkring, komfortabel luftspridning och flera filteralternativ. Ventilens diskreta utseende smälter in i miljön och kan dessutom tapetseras eller målas över. Den finns också i två olika bullerdämpande utföranden med olika diameter på genomföringsröret beroende på vilken bullerdämpande förmåga du önskar. 

Väggventil och ventilgaller

Fresh ventil erbjuder många alternativ som t ex den klassiska 80-ventilen med rund tallrik och dragsnöre för öppning och stängning, vilket kan vara bra om ventilen sitter högt och det är svårt att nå för att öppna eller stänga. De nyare ventilerna har dock komfortablare luftspridning och ett diskretare utseende.

Ventilgaller finns för alla olika ventiler och genomföringar. Förutom originalgaller i plast finns också runda eller fyrkantiga metallgaller i koppar, rostfritt, vitlack och borstad  alumium med eller utan stos.

Ventilgaller för Fresh väggventil

Fresh TL100DE

TL100DE är en komplett ventil med väggenomföring och utvändigt galler. Vägggenomföringen består av två stosar och ett genomföringsrör. Stosarna är försedda med packningar som ger en säker tätning mot röret. Invändig ventildel och utvändigt galler passar på stosarna med snäppfäste.

Väggventil har diskret design är försedd med kondensisolering, överventilationsskydd, stormsäkring och filter. Stormsäkringen förhindrar energiförlust vid kraftig vind.
Ventilens utformning ger komfortabel luftspridning uppåt som fungerar bra även vid golvvärme. Ventilen finns också som bullerdämpande ventil i två varianter. Fronten har fyra öppningspositioner för variering av luftflödet och ventilen släpper luften uppåt och år sidorna. Inblandningen av rumsluft är effektiv och redan någon decimeter från donet har luften luft fått behaglig temperatur. Den bör placeras högt upp på väggen ovanför radiator om sådan finns. Det är också bra att tänka på rummets möblering.

Filter bör rengöras eller bytas 1-2 ggr/år. Standardfiltret är tvättbart, men pollen- och miljöfilter skall bytas nytt.

Fresh ventil för väggmontering